Teknovation Logo
robot

 
  • Tradium-faglærer Jørgen Rousing Jørgensen har aktuelt modtaget en af Politikens Undervisningspriser 2020. (Foto: Ulrik Burhøj Jepsen)

22. juni 2020, kl. 14:18 

Fra produktionschef til prisvindende faglærer

Jørgen Rousing Jørgensen, der underviser på Tradiums uddannelse til industrioperatør, er eksemplet, der kan give ledige troen på, at de kan gøre en forskel – et arbejde, som han er blevet tildelt en af Politikens Undervisningspriser for.


I Tradiums lokaler på Minervavej i Randers kan man finde en helt særlig gruppe elever, som kommer med vidt forskellige baggrunde. Nogle har arbejdet på kontor, andre med salg eller som social- og sundhedsassistent. Fælles for dem alle er, at de har været væk fra arbejdsmarkedet i længere tid, men nu er ved at tage uddannelsen som Industrioperatør:

"Det er et forløb, vi gennem de sidste to år har lavet med jobcentrene i Mariagerfjord og Randers. Her har centrene udvalgt personer, som de gør en ekstra indsats for at få i arbejde. Derfor skal de også møde den bedst mulige undervisning," forklarer Jørgen Rousing Jørgensen, der er underviser på uddannelsen.

Et andet fællestræk imellem eleverne er, at de alle er glade for den forståelse og styrke som Jørgen Rousing Jørgensen har givet dem. Faktisk er de så glade for hans undervisning, at de indstillede ham til Politikens Undervisningspris – en nominering som nu har skaffet ham en særpris i kategorien for undervisere på erhvervsskolerne.

Men, faktisk var Jørgen Rousing Jørgensen på vej til at sige pænt nej tak, da han første gang blev ringet op af Politiken. Umiddelbart troede han nemlig, det var en sælger, han havde fået fat på:

"Min kone sagde, der var en fra Politiken, der ville tale med mig i telefonen. Der ramte de mig nok på en god dag, for jeg kan godt fortælle lidt hurtigt, at jeg ikke vil købe noget. Men journalisten fik forklaret mig hvad det drejede sig om, og det tog nu lidt fusen på mig, at jeg var blevet indstillet til det her," fortæller Jørgen.

Heldigvis fik Politikens medarbejder hurtigt forklaret, hvorfor hun ringede, og Jørgen kan nu med stolthed se frem til at modtage prisen ved en ceremoni i København til august.

For dem, det hele drejer sig om, så er det slet ikke så underligt, at han skal have prisen. For det er ikke en magisk undervisningsmetode eller specifikke teknikker, som gør, de er glade for at have ham som lærer. Nej, det er mere simpelt end det:

"Det jeg starter med, er at rulle en platform ud, hvor alle eleverne føler, de er i et rum, hvor nogen vil lytte på dem. Jeg skal skabe tillid, så jeg sammen med den enkelte elev kan finde dennes styrker og svagheder. Så kan de arbejde med det og komme videre i job," forklarer Jørgen Rousing Jørgensen.

Disse tanker bakkes også op af Aleksandra Wojciechowska, der er i lære som industrioperatør og også har stor respekt for Jørgens tilgang til undervisningen:

"Når Jørgen Rousing Jørgensen snakker og fortæller om faget, så husker du det, og man tænker hele tiden på det, han har sagt. Han har også mange gode historier, og de hjælper til, at man husker det, vi skal lære. Samtidigt er han bare god til at finde ud af, hvad vores evner er og så sige, vi bare skal gå videre med det," forklarer Aleksandra Wijcichowska, der derfor føler Jørgen Rousing Jørgensens undervisning har givet hende et stort selvtillidsboost.

Han har tidligere været produktionschef i en større virksomhed, og har derfor en solid erfaring at basere sin undervisning på. Han har overordnet altid arbejdet med at hjælpe mennesker mod succesoplevelser:

"Da jeg blev produktionschef, sendte jeg mine egne folk på uddannelsen som industrioperatører. Derfor lå det lige for, da jeg kom op mod mit seniorliv, at jeg da skulle undervise på det studie. Så jeg sagde, at hvis chancen kom, for at jeg kunne undervise, så ville jeg gerne videregive mine erfaringer til andre, så de kan gøre en forskel ude i virksomhederne," fortæller han.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik