Teknovation Logo
robot

 
  • DTU-prorektor Rasmus Larsen glæder sig over den seneste QS World University Rankings, hvor DTU opnår den bedste placering til dato.

15. juni 2020, kl. 13:48 

Hidtidig bedste DTU-verdensranglisteplacering

DTU meddeler, at man er gået ni pladser frem på den aktuelt opgjorte QS World University Rankings 2021. Det er den bedste DTU-placering på "verdensranglisten" til dato.


På ranglisten QS World University Rankings 2021, som netop er offentliggjort, ligger Danmarks Tekniske Universitet, DTU, nu nummer 103 i verden blandt 1.002 universiteter. Også i forhold til europæiske universiteter ligger DTU bedre i år, idet man er gået fra 39.-pladsen til en placering som nummer 36. Og i Norden ligger DTU nu som nummer 4 imod nummer 5 sidste år.

Universiteterne er rangeret i forhold til seks indikatorer, der inddrager aspekter som universitetets omdømme i den akademiske verden og blandt arbejdsgivere, størrelsesforholdet mellem forskere og studerende, antal citationer per forsker samt andelen af internationale forskere og studerende. 

DTU er gået 19 pladser frem på indikatoren ’Citations per faculty’, som måler på det gennemsnitlige antal af citationer pr. forsker og dermed siger noget om kvaliteten og gennemslagskraften af universitetets forskning. DTU scorer også højt på ’International faculty’ og går fem pladser frem på denne indikator.

”Vi er stolte af, at DTU’s forskning i så høj grad når ud i verden og gør en forskel. DTU stiler netop efter at være drivkraft for en bæredygtig global forandring, og det sker ikke mindst i kraft af, at nogle af de dygtigste og mest dedikerede mennesker i verden vælger en karriere på DTU,” siger prorektor Rasmus Larsen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik