Teknovation Logo
robot

 
  • SICK har udviklet RFU610, der er en kompakt UHF RFID-læse/-skrive-enhed til Track-&-Trace i produktionsmiljøet.

Teknovation nr. 7/2020

UHF RFID-læse/-skrive-enhed til Track-&-Trace

SICK har udviklet den kompakte RFU610 til Track-&-Trace-applikationer, hvor der er mulighed for at integrere RFID-Track-&-Trace i eksempelvis CNC-maskiner og mobile enheder på tværs af produktions- og materialehåndteringsmiljøer.


I produktprogrammet introdueres nu en UHF RFID-læse-/-skrive-enhed, der er omtrent halvt så stor som SICK's RFU620-mellemklasselæser. RFU610 måler 80 gange 92 gange 38 millimeter og kan således monteres steder, hvor pladsen ellers er meget begrænset. Trods sin lille størrelse har den alligevel en skanningsrækkevidde på op til 500 millimeter.

SICK RFU610 anbefales til identificering af mindre dele og emner, som eksempelvis fiksturer og elektroniske komponenter og en vigtig brik til validering af korrekt værktøjsopsætning på industrimaskiner samt overvågning af kasser og produkter håndteret af AGV’er, fremhæver SICK.

Skanneren kombinerer antenne, intelligent styring og tilslutning i et enkelt robust IP67-aluminiumhus. Der er ikke behov for en separat tilslutningsboks.

RFU610's indbyggede antenne overvåger et veldefineret læseområde, således læsning af uønskede tags i nærområdet undgås, hvilket er en betydelig fordel ved håndtering af små komponenter på korte distancer, påpeger SICK.

Enheden tilbyder tilslutning med separate kabelforbindelser til strøm og Ethernet samt mulighed for ”Power-over-Ethernet”, hvor alt er i ét kabel. Kommunikationen foregår med Ethernet-/IP- og Profinet-protokoller, hvorved RFU610 let lader sig integrere i de gængse PLC'er. Det giver desuden mulighed for at koble på Enterprise IT-systemer samt Cloud.

Der er også en traditionel hardwareport, der tillader direkte tilslutning af en triggersensor til asynkront at læse eller skrive til den aktuelle transponder. RFU610 er let at installere og idriftsætte ved hjælp af den indbyggede webserver eller med SICKs SOPAS-softwareværktøj. Indbyggede LED-indikatorer gør det enkelt for brugeren at konstatere i realtid om en transponder er læst, da den kan indstilles til at bekræfte god læsning. Skulle det ske at en enhed bliver beskadiget, kan man hurtigt klone parametrene blot ved at flytte microSD kortet til en ny enhed.

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik