Teknovation Logo
robot

 
  • På X-Tech-kurset bliver de studerende placeret i team bestående af masterstuderende fra forskellige studieretninger, som blandes med studerende fra CBS og Copenhagen Business Academy. Holdene arbejder derefter i 15 uger med at kommercialisere deres teknologi-projekter. Thomas J. Howard (billedet), der leder kurset, var vært på Zoom ved prisuddelingen.

27. maj 2020, kl. 16:54 

DTU-pris på 200.000 til Caelimetrics

Dronefirmaet Caelimetrics tog førstepræmien i DTU´s X-Tech Entrepreneurship-konkurrence på 200.000 kroner, der er sponseret af Grundfos, PreSeed Ventures og Otto Bruuns Fond.


Ved et online Zoom-møde med mere end 300 tilmeldte deltagere i denne uge udnævntes vinderne af DTU´s X-Tech Entrepreneurship-konkurrence.

Konkurrencens største pris på 200.000 kr. i X-Tech Finalen gik til startup-projektet Caelimetrics.

Virksomheden har udviklet en drone udstyret med sensorer, der kan indsamle værdifulde data fra vandløb, som efterspørges af kommunerne, fremhæver DTU.

Ifølge Thomas J. Howard, der leder af X-Tech Entrepreneurship, så har de studerende imponeret ved at gennemføre deres projekter i en periode, hvor DTU har været lukket på grund af coronakrisen.

"De studerende har leveret flot arbejde i betragtning af covid-19-omstændighederne. At læse alle forretningsplanerne og se de studerendes pitch har været imponerende,” siger han, ifølge universitetet.

X-Tech Entrepreneurship-programmet består overvejende af business-to-business-projekter fra eksterne virksomheder og fra forsknings- og teknologiprojekter på DTU. Projekterne skal være teknologirelaterede og have samfundsmæssig betydning.

Konceptet er udviklet i samarbejde med Grundfos, PreSeed Ventures og Otto Bruuns Fond, som står bag priserne til de vindende projekter.

Endelig var der også chat og debat frem til finalerne i DTU Skylabs 10 ugers-acceleratorprogram Ignite.

Her blev vinderne af den største pris start-up-projektet Nature Boards, der kunne tage imod 25.000 kroner til det videre arbejde med at udvikle konstruktionsplader og isolering baseret på svamperødder.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik