Teknovation Logo
robot

 
  • Metal-forbundsformand Claus Jensen støtter op om 70 procents-målsætningen, og er derfor også positive over for regeringens seneste udspil, fastslår han.

20. maj 2020, kl. 12:44 

Metal-ros til regeringens klimaudspil

Dansk Metal er meget tilfredse med regeringens klimaudspil, der blandt andet betyder etableringen af to energi-øer, fastslår forbundsformand Claus Jensen.


Regeringen har netop offentliggjort deres udspil til en klimahandlingsplan, som skal være med til at nå målsætningen om klimalovens 70 procents CO2-reduktion i 2030. Dansk Metal støtter 70 procents-målsætningen, og er derfor også positive over for regeringens seneste udspil.

”Regeringen viser med deres udspil, hvordan C02-reduktioner og skabelsen af nye arbejdspladser kan og skal gå hånd i hånd. Med de ambitioner regeringen her kommer med, kan vi i endnu højere grad blive et grønt foregangsland med en stærk grøn industri,” siger Claus Jensen, formand for Dansk Metal.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Regeringen anviser en konkret vej til, hvordan Danmark kan blive en grøn showcase for resten af verden. Med etableringen af to energi-øer, tager regeringen samtidig første skridt på vej mod etableringen af Power2X og lignende teknologier, der er nødvendige for den grønne omstilling i mange brancher.

I Dansk Metal er man samtidig meget tilfredse med, at regeringens udspil er støvsuget for høje CO2-afgifter. Afgifter, der potentielt vil føre til udflytning af danske virksomheder og dermed tab af danske arbejdspladser.

”Jeg synes simpelthen, at de eksperter der taler for CO2-afgifter, skylder svar på, hvordan man undgår, at virksomhederne og deres udledninger ikke bare flytter til udlandet. Og politikerne, der er for CO2-afgifter, skylder svar på, hvordan vi fastholder beskæftigelsen i ProduktionsDanmark. Der er ingen tvivl om vi skal lave en markant grøn omstilling, men det skal ikke koste arbejdspladser,” siger Claus Jensen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik