Teknovation Logo
robot

 
  • Virksomheder med under ti ansatte kan få det svært i 2020 på grund af Covid-19-udredelsen, og den efterfølgende krise. (Arkivfoto)

29. marts 2020, kl. 10:47 

IDA: Mindre virksomheder er mest udsatte

Halvdelen af ingeniørerne i de små virksomheder vurderer at Covid-19-krisen vil få store negative konsekvenser for den virksomhed, hvor de er ansat, påpeges det i aktuel IDA-undersøgelse.


Nedlukningen af Danmark, der rammer landets erhvervsliv, vil også smitte af ingeniørvirksomhederne i år. Over en bred kam vurderer omkring hver fjerde ingeniør, at Covid-19-pandemien vil have stor eller meget stor negativ effekt på virksomhedens samlede situation i 2020.

Værre ser det ud i virksomheder med under ti ansatte, viser en ny undersøgelse blandt 1.238 ingeniører foretaget af IDA. I de små virksomheder er det nemlig godt hver anden af de adspurgte, der angiver, at deres arbejdsplads vil blive ramt i samme hårde grad.

IDA-formand Thomas Damkjær Petersen bekymrer sig naturligvis over det generelle billede, men ærgrer sig for alvor over vurderingen omkring de mindste virksomheder:

”Corona-krisen har indtil nu ikke udløst en opsigelsesbølge blandt ingeniørerne. Virksomhederne forsøger at ride stormen af. Det har de større virksomheder ofte nemmere ved, mens de små virksomheder hurtigere kan ryge i problemer. Det er dobbelt problematisk, hvis de helt små virksomheder knækker. De er jo første led i en meget vigtig kæde, og er dem, der skal vokse sig større, og være med til at sikre job og vækst herhjemme,” siger han.

I IDA følger man udviklingen meget nøje, og opfordrer virksomhederne til at benytte sig af de muligheder, der er stillet til rådighed af staten:

”Regeringen har – men opbakning fra alle partier – lavet en lang række ordninger og hjælpepakker, der kan medvirke til at komme igennem krisen. Disse foranstaltninger håber jeg, kan være med til, at også de helt små ingeniørvirksomheder kommer ud på den anden side af krisen. Viden og innovation kommer også fra de små virksomheder, og derfor er de vigtige for Danmark,” siger Thomas Damkjær Petersen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik