Teknovation Logo
robot

 
  • I træningsudstyret fra Surf Evolution, sikrer de smørefri Motion Plastics en omkostningsbesparelse på 70 procent. (Illustration: Igus GmbH)

19. marts 2020, kl. 14:28 

Højtydende polymerer bag surfing på land

Smørefri, højtydende polymerer fra tyske Igus reducerer 70 procent i omkostninger og minimerer vedligehold på særlige land-surf-maskiner, og holder således både maskiner og mennesker i form.


For udviklerne af brasilianske Surf Evolution, var lejerne for dyre i deres surf-maskiner. De søgte et alternativ og fandt frem til Motion Plastics fra Igus GmbH, Köln.

Og udviklerne var begejstrede, eftermonteringen reducerede vedligeholdelsen og barberede 70 procent af omkostningerne. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Surf Evolutions fitnessudstyr simulerer et surfbræts bevægelser. Da surfing er en effektiv total workout, der træner forskellige muskelgrupper, kan andre end surfere nu udnytte denne træningsform. 20 forskellige øvelser der kan gennemføres på kun 2 kvadratmeter. Og App'en leverer support, og giver kunden råd til træningen.

For at kunne simulere de komplekse bevægelser realistisk, udnytter selskabet nu alene fordelene ved Iglidurs højtydende polymerer. Optimeret mod friktion og slitage, opfylder tribo-polymererne producenten forventninger, specielt til omkostninger og vedligeholsbesparelse.

I den første version, anvendte udviklerne stadig andre lejer. Det viste sig dog hurtigt, at omkostningerne til komponenter var for høj, og, frem for alt, at vedligehold af de mange lejepunkter var for tidskrævende. Træningsudstyret blev derfor revideret og lejeteknologien blev udskiftet systematisk. De mange lejepunkter er nu udstyret med Iglidur-glidelejer. Belastningsindstilling benytter nu smørefri og vedligeholdsfri Drylin-føringsskruer. Glidende bevægelser af boardet, frem og tilbage, er sikret med Drylin W-lineærføringer.

Det har ikke blot forbedret vedligehold, men også medført en omkostningsbesparelse på 70 procent.

Se video med en oversigt over de forskellige træningsmuligheder ved at klikke her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik