Teknovation Logo
robot

 
  • I sidste ende handler COVR om at få implementeret flere robotløsninger i industrien uden at gå på kompromis med menneskers sikkerhed, lyder det fra TI.

21. januar 2020, kl. 16:07 

Får styr på Cobot-sikkerheden

Gennem det europæiske projekt COVR har virksomheden Cobot Lift fået styr på sikkerhedskrav og -standarder i udviklingen af en vakuumløfter, der er monteret med en robotarm. Det fremhæver Teknologisk Institut med aktuel video.


Virksomheden Cobot Lift har fået hjælp til at finde ud af, hvilke krav virksomhedens robotløsning skal leve op til, for at den kan kaldes sikker.

Arbejdet er sket i Teknologisk Instituts nyindviede Cobot Lab i regi af det europæiske robotsikkerhedsprojekt COVR, der har Teknologisk Institut i spidsen.

Cobot Lift har udviklet en UR-robotløsning med en en vakuumløfter, så UR-robotten kan håndtere tre gange så høj en payload, som den kan normalt, fremhæves det.

Nærmere bestemt har virksomheden fået klarlagt, hvilke sikkerhedskrav løsningen skal leve op til for deres robotløsning holder sig inden for grænseværdierne bestemt i ISO/TS 15066. Denne tekniske specifikation beskriver menneskers smertetærskler ved kollision med en kollaborativ robot.

Forretningsleder hos Teknologisk Institut, Mads Mathiesen, uddyber, at det ikke mindst har handlet om at kortlægge sammenhængen mellem hastigheder, payloads og kollisionskræfter, så de kan hjælpe deres systemintegratorer med nogle anbefalinger til, hvordan produktet bruges bedst.

Direktør for Cobot Lift, Flemming Bischoff Truelsen uddyber, at en af de ting, virksomheden har arbejdet med i COVR, er objektive målinger på, hvad der sker, når der opstår kollision.

"Vi har udstyr her (TI's Cobot Lab, red.), som vi ellers ikke ville have rådighed til. Vi har fået et meget bedre kendskab til, hvad det vil sige at lave de her løsninger. Når vi laver et produkt, der skal være færdigt i alle ender og kanter, så er det vigtigt, at vi er ude i de rigtige standarder hele vejen rundt, og får det hele clearet af. Og det er vi kommet med COVR," konstaterer direktøren.

Se videoen om projektet her.

COVR, der er finansieret af EU, er et samarbejde mellem Teknologisk Institut i Danmark, National Research Council (CNR) i Italien, Fraunhofer IFF i Tyskland, Alternative Energies and Atomic Energy Commission (CEA) i Frankrig og Roessingh Research and Development i Holland.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik