Teknovation Logo
robot

 
  • Ud over at være en vigtig busproducent i Europa er Van Hool også markedsleder i Belgien for en meget bred vifte af trailere og tankcontainere.

10. december 2019, kl. 07:02 

Succes med Shop Floor Control

Valk Welding slår nu et slag for virksomhedens nyligt udviklede Shop Floor Control-software, der med succes nu monitorerer 24 robotsystemer i realtid og i alle detaljer hos busproducenten Van Hool, fremhæves det.


Hollandske Valk Welding har over de sidste 20 år installeret robotsystemer hos den ligeledes hollandske producent af busser og trailersystemer Van Hool, hvor 24 enheder aktuelt er i brug. Størstedelen af robotsvejsesystemerne anvendes i afdelingen for ​​industrikøretøjer, og det seneste leveredes til bruges til svejsning af trailerchassis.

Med henblik på at opretholde total kontrol over alle systemer, har Valk Welding for nyligt udviklet Shop Floor Control-softwaren, SFC, der er en programplatformsadministrator, som sørger for at de forskellige robotter hurtigt forsynes med de rigtige programmer gennem intelligent logik, hvorefter produktion igangsættes af operatørene på gulvet, fremhæves det.

Arbejdsinstruktioner og deslige er umiddelbart synlige for robotsvejseoperatørerne, og de kan også kommunikere direkte med programmørene via en chatfunktion. Derudover kan en operatør, ifølge producenten, uafhængigt udveksle programmer mellem forskellige robotinstallationer uden behov for programtilrettelser, da softwaren automatisk korrigere programmerne til aktuel robotsystem.

SFC-softwaren er en del af ROSE (Robot Object Server) -platformen, som MIS 2.0 (Management Information System) også kører på. Med dette overvåges hver robot i realtid og i alle detaljer. Med MIS 2.0-systemet er fuld sporbarhed og logning af alle program og procesdata også muligt, hvor OEE data kan genereres til brug i PTA afdelinger for optimering af produktionen, påpeger Valk Welding.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik