Teknovation Logo
robot

 
  • FORCE Technology har aktuelt investeret i sine vakuum-testfaciliteter, der er placeret i Hørsholm.

5. december 2019, kl. 14:43 

Revitaliseret termisk vakuum-kammer

FORCE Technology har investeret i sine vakuum-testfaciliteter, som er kommet i fornyet fokus i forbindelse med tests af udstyr til blandt andet rumfartsindustrien.


Danmark har en fortsat vokende gruppe af virksomheder, der leverer udstyr til satellitter og rumstationer med videre, fremhæver FORCE Technology. Denne gruppe er i de seneste år blevet udvidet med virksomheder, der udvikler og producerer cube- eller nanosatellitter, heriblandt GomSpace og Space Inventor.

Disse kompakte og forholdsvis billige satellitter vinder frem overalt. Datakraften er stor, og kun fantasien sætter grænser for anvendelsesmulighederne. De er bygget af moduler på 10 gange 10 centimeter og er så tilgængelige økonomisk, at de i stigende grad er tilgængelige på et kommercielt marked, fremhæver FORCE.

På trods af den billigere pris er der strenge krav til satellitternes evne til at fungere i det ekstremt hårde miljø, som karakteriserer rummet. FORCE Technology har i mange år udført test af udstyr til rummet, for eksempel termisk vakuum, vibrations- og EMC-test. Senest har FORCE Technology i forbindelse med instituttets resultatkontrakt-projekt ”Udnyttelse af rummet til øget vækst” arbejdet på at udvide kompetencerne inden for levetidsestimering af moduler til nanosatellitter for rummet.

Her er der nemlig et ønske om at udvide levetiden fra mellem to og tre år til fem år. I forbindelse med arbejdet opstod der behov for etablering af faciliteter til robusthedstest, blandt andet øget termisk vakuumkammerkapacitet i Danmark.

Derfor har FORCE i løbet af det seneste år renoveret sine eksisterende termiske vakuumtestfacilitet. Kølesystemet er opdateret med de seneste miljørigtige kølemidler, og Polycold, der sikrer, at man når de krævede 1.3 ⸱ 10-4 Pascal, er helt udskiftet. Instrumenteringen til turbomolekylarpumperne er opdateret. Desuden er der foretaget andre forbedringer, så det termiske vakuumkammer nu fremstår klar til kundeopgaver.

Temperaturområdet på Base Plate og skjold, som kan styres uafhængigt af hinanden, er fra minus 50 til plus 85 grader Celcius. Sluttrykket er 1.3 ⸱ 10-4 Pascal. Der kan umiddelbart testes produkter, som er op til 700 gange 550 gange 550 millimeter og de kan veje op til 20 kilogram, oplyser FORCE om kammeret. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik