Teknovation Logo
robot

 
  • GTS-forslaget der vil sætte fart på dansk innovation hedder: InnovationsAccelererende Platforme.

5. december 2019, kl. 10:29 

Veje til at accelerere dansk innovation

Godkendte Teknologisk Serviceinstitutter, GTS, har udarbejdet et forslag til et program, der vil sætte fart på dansk innovation. Programmet hedder: InnovationsAccelererende Platforme.


Danmark står over for to store udfordringer. For det første har landet brug for flere virksomheder, der omsætter den seneste viden til konkurrencedygtige produkter og processer. For det andet står man over for at skulle levere en hurtig grøn omstilling af erhvervsliv og samfund.

Det er ikke kun i Danmark, at jagten er gået ind efter fremtidens grønne løsninger. Derfor har virksomhederne en enestående mulighed for at omsætte den globale efterspørgsel til dansk vækst og arbejdspladser, mener GTS-netværket.

Der er brug for, at flere aktører går sammen og tilbyder erhvervslivet en samlet portefølje af specialistkompetencer og udviklingsfaciliteter, fremhæver GTS, der kalder netop det for InnovationsAccelerende Platforme, IAP.

”Platformene skal sikre, at viden kommer hurtigt ud at virke. Den vil styrke samarbejde på tværs og bane vejen til udviklingsfaciliteter. Via platformen får virksomheder adgang til en samlet kæde af viden og faciliteter. Det betyder, at de kun behøver at henvende sig et sted, når de vil udvikle nyt. Det vil gøre det langt nemmere at arbejde med innovation,” siger GTS-direktør Ragnar Heldt Nielsen.

GTS foreslår, at der bliver etableret IAP’er på områder, hvor Danmark har styrkepositioner. Det kan for eksempel være en IAP for fremtidens fødevarer eller en IAP for smarte energi- og miljøteknologier.

Konkret foreslår GTS et IAP-program, der medfinansierer etablering og drift af platformene.

Centrale elementer i det foreslåede program er: Øget samarbejde mellem aktører. Det skal sikre virksomheder en effektiv adgang til faciliteter og specialister. At aktører går sammen med det mål at bidrage til innovation i mange virksomheder (Mange-til-mange innovation). Mulighed for offentlig finansiering af faciliteter, der ikke eksisterer i forvejen. Samt såkaldt Cascade funding til virksomheder til udførelse af konkrete innovationsforløb.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik