Teknovation Logo
robot

 
  • Eksperimentets robotfingersystem gør, at man kan skifte imellem forskellige griberfingre uden at skifte selve den elektriske griber på robotten.

3. december 2019, kl. 13:53 

Grænseoverskridende samarbejde inspirer Weibel til øget automatisering

Verdens førende producent af Doppler-radarer, Weibel Scientific, har sammen med Teknologisk Institut i Odense, Manufacturing Technology Centre i Storbritannien og danske Technicon arbejdet på et fleksibelt robotsystem, der kan indføde et sortiment af de mest gængse elektronikkomponenter, gribe dem med nøjagtighed og indsætte dem korrekt i printplader.


Teknologisk Institut kan aktuelt berette om hvordan Morten Glad Steinmeier, der er Electronics Production & Quality Manager hos Weibel Scientific, og hans samarbejde med forskellige partnere, heriblandt Teknologisk Institut under Robot-Nett, har været med til at sætte mere fart på processerne.

At have partnerne med i projektet har således sparet Weibel for nogle veje, som havde været forkerte, og så havde man nok skulle eksperimentere sig meget længere frem og havde skulle bruge meget mere krudt på det og ikke være kommet lige så langt, vurderer Morten Glad Steinmeier, og fremhæver videre, at samarbejdet samtidig har givet Weibel Scientific en række gode idéer, og åbnet øjnene for flere ting, der kan automatiseres.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ud over Teknologisk Institut i Odense tæller samarbejdet også Manufacturing Technology Centre i Storbritannien og danske Technicon, sammen har de arbejdet på et fleksibelt robotsystem, der kan indføde et sortiment af de mest gængse elektronikkomponenter, gribe dem med nøjagtighed og indsætte dem korrekt i printplader.

Samarbejdet på tværs af landene har betydet, at flere kompetencer har været i spil, da der skulle udtænkes en løsning. Det er dog Technicon, der har udviklet det fingersystem til den fleksible robotløsning, som har åbnet for den maksimale fleksibilitet.

Udfordringen har været, at man har haft for mange forskellige emner, til at man kunne skifte til forskellige gribere hver eneste gang, man skulle håndtere et nyt emne, forklarer Project Manager Asger Bloksma Krogstrup, Technicon.

I løsningen har man valgt at gribe det an på den måde, at der er udviklet et fingersystem, som gør, at man kan skifte imellem forskellige griberfingre uden at skifte selve den elektriske griber på robotten – lidt ligesom bæltespændet på en rygsæk, forklarer Asger Blosma Krogstrup.

Britiske Manufacturing Technology Centre har bidraget til projektet ved at lave nogle avancerede vurderinger i forhold til at identificere, hvilke teknologier der findes på markedet.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media