Teknovation Logo
robot

 
  • Igus´ smørefrie og smudsresistente lineærføringer overbeviser her med deres smøre- og vedligeholdsfrihed i visualiseringssystemer til længdespring, fremhæver producenten. (Illustration: Igus GmbH)

7. november 2019, kl. 14:17 

Smudsresistent lineærsystem

Igus har opnået gode resultater med producentens vedligeholdsfri Drylin lineærføring ved længdespringskonkurrencer, hvor enheden lader en laser glide og sikrer hurtige, synlige topresultater på stadion.


For at gøre længdespringsresultatet synligt for publikum under konkurrencer, kan man benytte en laserprojektion af linjer i sandet. En af de arrangører, der gør det, er Golden Fly Sports GmbH med deres "PrimeLine System".

Alle komponenter til enheden skal være robuste og frem for alt sandresistente, men samtidig have lav en vægt. Der blev derfor valgt smøre- og vedligeholdsfrie Drylin-lineærføringer fra Igus, oplyser den Køln-baserede producent. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


De virtuelle linjer som kendes fra TV er ikke synlige på stadion. Armin Margreiter udviklede derfor en løsning til hans certificerede mobile atletiksystem. Den tidligere landstræner for de østrigske længdespringere, udviklede sammen med laserprojektionseksperten MediaLas et system der projicerer de længste spring i sandet. Det består af tre laserdioder, der er rettet mod graven og producerer en synlig linje selv i direkte sollys. For at bevæge laserdioderne, behøvede udviklerne en drevenhed der kan bevæge til positioner over et omfang på 3 til 12 meter. Systemet skule også være nemt at transportere. De blev derfor besluttet at vælge et glidende, smøre- og vedligeholdsfrit Drylin-lineærsystem til bevægelse af laser. Det består af letvægts højtydende plast- og aluminiumkomponenter, der er nemme at transportere og opstille.

Ved landingen sparkes der store mængder sand op, der aflejres i de omgivende områder, selv i lineærføringssystemet. Olier og fedt, der ofte benyttes som smøremidler, binder denne snavs og mister deres smøreevne.

Derfor benyttes foringer af smørefri, højtydende polymer Iglidur J200 fra Igus i slæden på lineærføringen. Lejerne forbliver tørre så sand ikke hæfter til lejerne og forbliver upåvirkede. Den lave friktionskoefficient tillader præcis positionering, som krævet af den internationale atletikorganisation IAAF. Både skinnerne af aluminium og foringerne er vedligeholdsfrie og korrosionsresistente med en lang levetid, der kan beregnes online. De kan derfor benyttes kontinuerligt, selv under lange konkurrencer. Armin Margreiter er derfor overbevist om Igus´ driftssikkerhed:

"De lineære føringer fraIigus har været i brug i mit system i fire år og fungerer stadig uden problemer," understreger han. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik