Teknovation Logo
robot

 
  • DI-direktør Lars Sandahl Sørensen mener i høj grad, at det er virksomhederne, der skal bringe Danmark yderligere frem, så samfundet kan blive endnu bedre, rigere og grønnere, end det er i dag. (Foto: Thomas Arnbo)

1. oktober 2019, kl. 13:32 

DI: Et bedre og grønnere Danmark

I en kommentar til statsminister Mette Frederiksens åbningstale påpeger DI-direktør Lars Sandahl Sørensen, at Danmark kan blive et endnu bedre, rigere og grønnere samfund, end det er i dag.


Administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen, DI, erklærer sig helt enig med statsminister Mette Frederiksen, som i sin åbnignstale erklærede, at det på mange måder rigtigt godt i Danmark, med økonomisk fremgang, rekordmange i job og stærke ambitioner for fremtiden.

"Og Danmark kan blive et endnu bedre, rigere og grønnere samfund, end det er i dag – hvis vi vil det, og hvis vi bevarer tilliden til hinanden," siger Lars Sandahl Sørensen, og fortsætter:

"Virksomhederne skal være med til at sikre, at vi har kræfterne og styrken – i hele samfundet – til at skabe velfærd og et trygt samfund i vækst og balance. Derfor er jeg glad for, at statsministeren anerkender den nødvendige virkelyst, der kendetegner virksomhederne og deres medarbejdere. Det er også godt, at statsministeren ønsker brede samarbejder – såvel politisk som med virksomhederne. Det er nemlig bredt samarbejde, der sikrer langsigtede løsninger".

"Hvis der skal stå ”Made in Denmark” på fremtidens løsninger, skal vi sikre, at danske virksomheder har de bedst mulige vilkår. Det er jo i høj grad virksomhederne og deres medarbejdere, der skal udvikle blandt andet den seneste teknologi, der skal til for at løse klima- og miljøudfordringerne. Og som statsministeren siger, hviler dansk økonomi på stærke virksomheder, gode arbejdspladser og vigtig eksport," siger Lars Sandahl Sørensen.

DI er enig med regeringen i, at en grønnere fremtid kalder på mere forskning i grøn teknologi, og flere dygtige medarbejdere med de kompetencer, virksomhederne efterspørger.

Det kræver, at der investeres i fremtiden og prioritere hårdt, når det er nødvendigt. DI bakker derfor fuldt op om regeringens ønske om at afskaffe omprioriteringsbidraget og at afsætte flere penge på finansloven til forskning i grønne løsninger.

Hvis den økonomiske fremgang skal kunne fortsætte, og der skal være råd til både de stærke grønne ambitioner og udviklingen af vores velfærd, skal vi sørge for, at jobfremgangen kan fortsætte, mener DI:

"Gode arbejdspladser og dygtige, iderige medarbejdere i virksomhederne er det altafgørende brændstof på vækstmotoren i vores samfund. Det er derfor alfa og omega, at vi sikrer, at flere kommer i job – og at de, der allerede er det, bliver så længe, de kan," siger Lars Sandahl Sørensen, og fortsætter:

"Det er den fortsatte jobfremgang og samarbejdet mellem det offentlige og virksomhederne, der skal sørge for, at vi som samfund bliver ved med at have råd til alt det, vi gerne vil". 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik