Teknovation Logo
robot

 
  • Foruden certifikatet EN1090-2 exc. 3 er Ib Andresen Industri også ISO 3834-2-certificeret.

24. september 2019, kl. 15:11 

Spændende muligheder med svejsning i højstyrkestål

Ib Andresen Industri har udvidet firmaets svejsecertifikat med stålkvaliteter op til S700. Et eksisterende samarbejde er udvidet som følge heraf, og andre projekter er på tapetet, fremhæver virksomheden.


Den store fynske leverandør af stålløsninger Ib Andresen Industri må nu i henhold til EN-1090 svejse i stålkvaliteter op til S700, og det har allerede medført håndgribelige resultater, påpeges det:

”Med S700-udvidelsen til vores EN 1090-certificering kan vi nu tilbyde at svejse i højstyrkestål in-house, og det giver en række fordele,” siger sales manager hos Ib Andresen Industri, Lars Bohnsen, og fortsætter:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Det forkorter gennemløbstiden og øger fleksibiliteten. Konkret har vi en kunde, som før selv sørgede for at svejse de stålprofiler sammen, som vi leverede, inden de kunne sende det videre til deres montageafdeling. I dag sender vi delene sammensvejste, og de sparer dermed en intern svejseproces.”

S700-svejsninger vil også blive bragt i spil i andre kundeforhold, hvor firmaet tidligere outsourcede det til underleverandører i netværket. Ligeledes vil nye kunder kunne drage fordel af det, såfremt behovet er der, påpeges det.

Ifølge virksomhedens Quality Manager, Peter Sylow Madsen, så er firmaet godt rustet til at udføre svejsning i højstyrkestål:

”Opgraderingen af EN-1090-certificeringen er egentligt bare et udtryk for et behov i markedet, hvor vi sammen med vores svejseorganisation bestående af IWE og IWS-kompetencer og NDT level 3-organisation tilpasser og udvikler vores svejsesystemer og svejsekompetencer,” siger han, og fortsætter:

”De seneste års tiltag er i overensstemmelse med vores svejsestrategi, og et generelt udtryk for at svejsning er en prioritet hos os.”

I dag er der også taget software i brug, der forbedrer produktiviteten væsentligt, påpeges det. Nye svejseemner var tidligere tidskrævende at sætte i produktion og nye fiksturer skulle udvikles, testes, tilpasses og atter testes, indtil de var i mål.

”Før i tiden kunne det sagtens tage det meste af en arbejdsuge at konstruere et brugbart fikstur til nye komplicerede svejseemner,” siger svejsekoordinator, Teddy Neuhaus, og suppleres af projektleder, Morten Jensen:

”Men i dag kan vi tage software i brug, så fiksturet kan testes digitalt, allerede når vi har en tegning klar på fiksturet. Det sparer os for en hel del tid, samtidigt med at produktionsstop i forbindelse med indkøring forsvinder”.

Der er således tale om en digitale tvilling, da softwaren simulerer test, som var det i den virkelige verden. Virksomheden er dermed klædt godt på til fremtidens svejseopgaver, hvor samspillet mellem de digitale muligheder, certificering og kompetencer går op i en højere enhed, konstateres det. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik