Teknovation Logo
robot

 
  • Igus åbner for masser af bevægelse under selv små pladsforhold med PRT-04-drejeringlejet, som gør det muligt for designeren at spare 50 procent plads.

Teknovation nr. 13/2019

Kompakte drejeringlejer

Hurtige roterende bevægelser under små forhold er ofte de krav som stilles for drejeringlejer i automatiseringsteknologi samt i styretavler. Til denne slags kompakte anvendelser har tyske Igus nu udviklet PRT04-sortiment af drejeringlejer til mellemstore belastninger.


Høje cyklushastigheder og belastninger i eksempelvis svejsesystemer, taktborde eller emballageindustrien er særligt krævende for drejeringlejer.

For at imødekomme dette har Igus leveret glideunderstøttede drejeringslejer i sit produktsortiment i 15 år. Iglidur-drejeringlejerne i polymer (PRT) er udstyret med glideelementer mellem den indre og den ydre lejering, som er fremstillet i aluminium eller rustfrit stål. De vedligeholdsfrie glideelementer udført i højtydende Iglidur J-plast sørger for, at friktion og slid minimeres uden brug af smøremidler. Derudover har Igus FDA- og ESD-konforme versioner uden minimumbestilling. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Igus har nu udviklet PRT-04-sortimentet, så brugerne kan få drejeringlejer der kan anvendes under selv trange installationsbetingelser med mellemstore belastninger. Op til 50 procent plads, og vægten i bevægelse kan reduceres betydeligt ved at bruge det aktuelle sortiment sammenlignet med PRT-01-serien, med en indvendig diameter på 100 millimeter.

Selv kompakte anvendelser kan implementeres i eksempelvis automatiseringsteknologi, i sorteringssystemer samt i styretavler eller selv inden for scene- og belysningsteknologi. Derudover sparer brugeren 20 procent af omkostninger på denne nye slanke type.

PRT-04-sortimentet fås direkte fra lager med indvendige diametre fra 50 til 300 millimeter. Derudover tilbyder Igus et udvalg af tilbehør til drejeringlejerne. Fra stift, forskellige rotationsgrænser og fortandet ring til klemmehåndtag. Drejeringlejerne har også demonstreret deres længere driftslevetid i virksomhedens testlaboratorium. De indsamlede testdata inkorporeres i Iglidur PRT-drejeringskonfiguratoren, som gør det muligt for kunden hurtigt at vælge det rigtige drejeringleje samt beregne driftslevetiden for den enkelte anvendelse, fremhæver producenten, der er repræsenteret i Danmark, og således også på plads i Herning, den 1. til 3. oktober, når der holdes hi ´19. 

Flere informationer:her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik