Teknovation Logo
robot

 
  • Nordjyllandsværket (billedet), Ørsted, Hofor og Fjernvarme Fyn er de forsyningsvirksomheder, der har deltaget i udviklingsarbejdet omkring sikkerhedskurset.

15. august 2019, kl. 07:02 

AMU-kursus skal øge sikkerheden

Industrivirksomheder kan nu gøre hverdagen endnu mere sikker for de eksterne leverandører, som kommer i produktionen. Det er blevet muligt med det nye AMU-kursus ’Safety Passport – industri og procesanlæg’.


Industriens Uddannelser tilbyder nu også et kursus målrettet personer, der ikke normalt færdes i industrivirksomheder, men som indimellem har deres gang der, fordi de er eksterne leverandører.

Deltagerne på kurset lærer blandt andet at vurdere arbejdsstedet i forhold til konkrete arbejdsopgaver og omgivelser, tage stilling til værnemidler med mere, såvel som at vurdere de væsentligste risici ved arbejde i og på anlæg samt foretage valg som forebygger risici ved arbejde på anlæg.

Kurset varer to dage. Det udbydes pt. af EUC Lillebælt, og kan derudover udbydes af erhvervsskoler over hele landet.

Initiativet til det nye kursus kommer fra forsyningsbranchen.

Ørsted er en af de i alt fire virksomheder, der har været med i arbejdsgruppen omkring udviklingen af kurset. De øvrige tre virksomheder er Nordjyllandsværket, Hofor og Fjernvarme Fyn.

"Det er i hele industriens interesse at forsyningsbranchen arbejder systematisk og ensartet med arbejdsmiljø. Kurset er en hjælp til dette, da det sætter fokus på, hvordan man kan arbejde med sikkerhedskultur på værkerne, og generelt øge opmærksomheden på sikker adfærd," fortæller HS Manager og medlem af arbejdsgruppen Camilla Bjerre, Ørsted.

Fra 1. januar 2020 er det obligatorisk, at kurset afsluttes med en prøve for deltagerne. I efteråret har IU derfor fokus på at udvikle en prøve, der viser, at deltagerne når kursets mål. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik