Teknovation Logo
robot

 
  • UR-CEO Jürgen von Hollen præsenterer på vegne af 68 virksomheder i robotindustrien de fem anbefalinger.

25. juni 2019, kl. 12:02 

Vil skabe 25.000 jobs i 2025

Over de sidste to årtier er det lykkedes at gøre Danmark til en af verdens førende robotnationer, og området er et stort potentiale for fremtidig vækst, eksport og beskæftigelse. Dét potentiale ønsker robotindustrien at realisere, og lancerer derfor fem anbefalinger.


I 2025 kan op imod 25.000 være direkte beskæftigede i robotindustrien – fra et nuværende niveau på 8.500 beskæftigede – og den samlede omsætning har potentiale til at nå op mod 52 milliarder kroner. Tæller man den afledte omsætning og beskæftigelse med (vækst som er afhængig af aktiviteter i robotindustrien), så er det samlede potentiale på 80 milliarder i omsætning og 55.000 beskæftigede i 2025.

Dét potentiale ønsker robotindustrien at realisere. Men, både analyser og virksomhedernes egne erfaringer viser, at der er betydelige udfordringer, der står i vejen for at potentialet indfries:

”Det er helt afgørende, at vi løfter i flok og står sammen om at fastholde og udbygge Danmarks rolle som en af verdens førende robotnationer. Vi investerer alle i vores virksomheders forskning, udvikling og medarbejdere, men det er langt fra nok, hvis Danmark og danske virksomheder også̊ i fremtiden skal være førende. Vi virksomheder kan ikke løfte opgaven alene. Derfor er der behov for politisk opbakning og konkrete initiativer, hvis det skal lykkes, og derfor peger vi nu på fem konkrete tiltag til det nye Folketing, der kan bidrage til en vækstskabende robotindustri i fremtiden,” siger CEO Jürgen von Hollen,Universal Robots, UR, på vegne af samlet 68 virksomheder i robotindustrien, som nu samlet står bag de fem anbefalinger fra Danmarks robot-, drone- og automationsindustrier:

Skab adgang til kvalificeret arbejdskraft - mangel på kvalificeret arbejdskraft udgør en af de største udfordringer for fremtidig vækst i den danske robotindustri. Investér i forskning og udvikling - mere viden og forskning er en altafgørende konkurrenceparameter for den danske robotindustri på det globale marked. Fokusér de offentlige indsatser - samarbejdet mellem universiteter, GTS’er, innovationsmiljøer og virksomheder med en understøttelse fra offentlige netværks- og klyngeorganisationer er en hjørnesten i at skabe en vækstskabende robotindustri. Styrk eksporten - der er er brug for en fokuseret organisering af adgang til internationale markeder og relationer med fokus på robotteknologi, der understøtter udviklingen af “global born start-ups”. Og endeligt: Øg anvendelsen af robotter i Danmark - der er behov for konkrete initiativer, der effektivt fremmer automatisering og anvendelse af robotter i industrien.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik