Teknovation Logo
robot

 
  • Som postdoc i MADE Digital har vindare af førstepladsen, Mads Bejlegaard, arbejdet tæt sammen med Sjørring Maskinfabrik inden for temaet intelligente forsyningskæder.

23. maj 2019, kl. 16:08 

Otto Mønsteds Fonds MADE Award til AAU-forsker

Forsker ved Aalborg Universitet, Mads Bejlegaard, er vinder af førstepladsen i Otto Mønsteds Fonds MADE Award 2019 for et projekt med digitale tvillinger realiseret for Sjørring Maskinfabrik.


Mads Bejlegaard er vinder af førstepladsen i Otto Mønsteds Fonds MADE Award 2019 for et projekt realiseret for Sjørring Maskinfabrik.

Her har han nemlig udviklet et avanceret, digitalt system, der kan håndtere kundespecifikke ordrer og derefter automatisk lave de nødvendige beregninger og tegninger til produktionen ved brug af en digital tvilling.

"Mads Bejlegaard har med sin forskning i samarbejde med Sjørring Maskinfabrik ikke alene demonstreret, at det kan lade sig gøre at lave et yderst fleksibelt konfigurationssystem hos en ordreproducerende SMV. Han har også vist, at det faktisk giver nogle markante omkostningsbesparelser og hurtigere fremstilling af kundespecifikke løsninger," siger bestyrelsesformand for Otto Mønsteds Fond, Bo Stærmose, der også er medlem i den jury af seks profiler fra dansk industri, der har bedømt indstillingerne til prisen.

"Mange danske MMV'er er som Sjørring Maskinfabrik dybt specialiserede og anerkendte for evnen til hurtigt og effektivt at kunne levere kundetilpassede løsninger af høj kvalitet. Derfor rummer den løsning, som er udviklet i samarbejde med Mads Bejlegaard og Aalborg Universitet, store potentialer for en bredere kreds af virksomheder i forhold til at øge fleksibilitet og konkurrenceevne. Og så har juryen også lagt vægt på Mads Bejlegaards forbilledlige samarbejde med Sjørring Maskinfabriks medarbejdere, samtidig med at han har holdt et højt, akademisk niveau," uddyber Bo Stærmose.

Mads Bejlegaard, der også har været ph.d. i MADE og herefter fortsat sin forskning som postdoc, modtager et rejselegat på 100.000 kr. til en studierejse eller forskningsophold i udlandet.

Andenpladsen i Otto Mønsteds Fonds MADE Award 2019 går til ph.d. fra DTU og MADE-forskningen inden for 3D-print og nye produktionsprocesser, Nikolaos Giannekas.

Han modtager et rejselegat på 50.000 koner ligeledes med henblik på at kunne foretage en studierejse eller forskningsophold i udlandet. Nikolaos Giannekas har fra bunden udviklet, afprøvet og idriftsat et værktøj til kvalitetskontrol af sprøjtestøbningeprocesser og sprøjtestøbte mikrostrukturer, lyder begundelsen.

Ud over de to vindere var også Simon Mathiesen, postdoc ved Syddansk Universitet, og Martin Løkkegaard, erhvervspostdoc ved Aasted og DTU, blandt de fire nominerede til priserne i år, der blev uddelt på MADE Årsdag onsdag.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik