Teknovation Logo
robot

 
  • I en række brancher arbejdes det på at automatisere de hårdeste processer i produktionen eksempelvis på slagterierne. Automatiserede processer kan desuden give mere ensartede produkter, der løbende kan kvalitetsvurderes. Også droner til inspektion af alt fra vindmøller i luften til fiskestimer i vandet er i stærk vækst, påpeger DTU.

23. maj 2019, kl. 15:54 

DTU-uddannelse i selvkørende robotter

Hidtil har DTU-studerende haft mulighed for at specialisere sig i automation og robotteknologi under uddannelsen Elektroteknologi, men nu får området sin egen kandidatuddannelse, annoncerer universitetet.


Under navnet 'Autonome Systemer' systemer får studerende på DTU nu en kandidatuddannelse, der går i dybden med udviklingen inden for selvkørende robotter.

 ”Vi ser en enorm udvikling inden for robotteknologien og videreudviklingen af robotter til enheder, der selv kan finde ud af at gøre ting, fra droner og undervandsrobotter til selvkørende biler og autonome skibe. Der er et kæmpe behov for kandidater på dette område,” siger professor Ole Ravn fra DTU Elektro, ifølge DTU.

Af den grund har DTU i nogle år udviklet den nye uddannelse, og netop har fået et ekstra skub ved sammenlægning med en tilsvarende uddannelse, der har været udbudt af Aalborg Universitet Campus Sydhavnen. To lektorer og en adjunkt er flyttet derfra til DTU i Lyngby, og 21 AAU-studerende vil således til efteråret fortsætte deres uddannelse på DTU, konstateres det.

Flere forskellige fagområder kan lede til kandidatuddannelsen. Det vil således være relevant både med en elektro-, compute-, it- og mekanik-baggrund, og man kan også komme fra management.

For nogle kan der blive tale om, at de skal supplere deres baggrundsviden eksempelvis med mere viden om at programmere. Men der vil som på alle DTU’s uddannelser blive et stort element af valgfrihed, så de studerende kan tilpasse uddannelsen til individuelle ønsker og interesser.

De studerende skal lære at designe og håndtere de samlede autonome systemer og - nok så vigtigt - hvordan man sørger for, at de er pålidelige og løbende kan overvåges, så der kan gribes ind, hvis noget går galt.

”Man skal altså både være kreativ og fingernem og have lyst til at få kompetencer inden for forskellige grene af ingeniørvidenskaben,” sammenfatter Ole Ravn og lover gode faciliteter til at afprøve systemerne.

Blandt andet er det planen at opføre en ny testhal, hvor man kan flyve med droner. Hele industri 4.0-bølgen kræver desuden kandidater med viden om robotter og autonome systemer, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik