Teknovation Logo
robot

 
  • Et eksempel på en digital tvilling hos Linco Food Systems.

22. maj 2019, kl. 15:07 

Praktikant kickstarter digitale tvillinger hos Linco

En ung praktikant fra Aarhus Maskinmesterskole har fået gang i brugen af digitale tvillinger hos Linco Food Systems, og nu høstes gevinsterne af satsningen, fremhæver Trige-virksomheden.


Linco Food Systems i Trige i Østjylland, der fremstiller automatiserede maskiner til fjerkræsindustrien, var egentlig i gang med at udforske brugen af digitale tvillinger, da udviklingen gik i stå grundet hverdagens trummerum.

Fra at indsatsen lå mere eller mindre død skete der noget, da automationsteknologstuderende ved Aarhus Maskinmesterskole, Kachen Siam Temrat, i februar tog fat i virksomheden med henblik på at komme i praktik.

Hans ønske var nemlig at arbejde med digitale tvillinger:

”Jeg havde arbejdet med digitale tvillinger på min uddannelse, og det er en sjov måde at programmere automation på. Det ville jeg gerne prøve ude i den virkelige verden,” siger han.

Siden praktikstarten i år er der sket ting og sager, og, ifølge Karsten Munk Matthiesen fra Linco Food Systems, er det lykkedes Kachen Siam Temrat intet mindre end at kickstarte digitaliseringssatsningen i firmaet, der benytter samme softwareplatform til udviklingen af digitale tvillinger som Aarhus Maskinmesterskole, som er udviklet af Ry-virksomheden Xcelgo.

”Vores anlæg er meget store, og det er både dyrt og besværligt at teste de færdigbyggede anlæg. Nu kan vi teste vores leveringer på computeren, hvilket mindsker idriftsættelsestiden og sikrer høj kvalitet i automationen,” siger han.

Med de store gevinster in mente var det, ifølge maskinproducenten, ikke en svær beslutning at fastansætte den succesfulde praktikant, så når Kachen Siam Temrat er færdig med sin uddannelse til sommer, starter han op på fuld tid i firmaet, hvor han udelukkende skal udvikle brugen af digitale tvillinger. 

”Sammenlignet med skolearbejdet har det været endnu mere spændende at arbejde med digitale tvillinger hos Linco Food Systems, fordi produkterne rent faktisk bliver brugt ude i den virkelige verden,” konstaterer han.

Ifølge softwareleverandøren, Xcelgo, er der en stigende interesse for digitale værktøjer i den danske industri:

”Virksomheder ser i stadig højere grad nødvendigheden i at digitalisere deres arbejdsgange, men det går ikke altid lige gnidningsfrit. Udviklingen er gået så stærkt, at kompetencerne ofte ikke er til stede i tilstrækkeligt omfang blandt de eksisterende medarbejdere,” siger direktør i Xcelgo, Bent Aksel Jørgensen, der dog ser et lys i de unge, der lige nu går fra uddannelse og ud på arbejdsmarkedet på automationsområdet:

”Når vi arbejder med uddannelsesinstitutionerne i Danmark, oplever vi unge mennesker, der hurtigt fanger brugen af de digitale tvillinger og vil fortsætte arbejdet hos deres fremtidige arbejdsgivere. Ude i virksomhederne er de gode til at udfordre de ældre medarbejdere, der er vant til de gamle arbejdsgange. Samarbejdet mellem de erfarne og de unge er hvad, der skal til, for at digitaliseringsprocessen i den enkelte virksomhed gennemføres bedst muligt,” konstaterer han.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik