Teknovation Logo
robot

 
  • Leuzes sensorer model RSL 400 er udviklet til sikkerhedsrelateret overvågning af arbejdsområder med maskiner og robotter

Teknovation nr. 8/2019

Sensorer beskytter maskine og robot

Sensorer er ikke bare til kontrol. Leuze ser i dag muligheder for at firmaets sensorer løser vigtige opgaver i sammenkoblede processer som ved robotautomatiserede CNC-værktøjsmaskiner.


Leuze Electronic tilbyder med Safety@work-produkterne, at optimere samarbejdet mellem mand, maskine og eksempelvis robot via sensorer og kontrolsystemer.

Det kan være løsninger som dem, man finder i RSL 400 sikkerheds-laserskanneren, hvor man integrerer intelligens i de processer, der udføres af maskiner, og beskytter disse på en pålidelig og pilfingersikret måde, fremhæver Leuze. 

Det kan være i CNC-bearbejdningscentre, hvor emner i forskellige materialer bearbejdes, drejes og eksempelvis udbores. Forudsætningen for at bearbejde emnerne i de stadig mere komplekse bearbejdningscentre, med høj grad af præcision, er at have de rigtige værktøjsløsninger til hvert led i bearbejdningen. Ud over at sikre, at værktøjet er tilstede og at identificere det, må boring eller fræsning også overvåges for eventuelt brud på værktøj.

Det kan ske med induktive kontakter eller kamerabaserede kodelæsere, som tydeligt kan identificere, om det korrekte værktøj er monteret til den respektive bearbejdningsproces. Fokuserede lasersensorer kan, takket være deres lille lysprik, kontrollere værktøjet pålideligt og kontrollere, at selv det mindste bor eller fræseværktøj er intakt.

Industrielle robotter, der kan udføre et stort antal vende- og gribebevægelser på meget kort tid, og anvendes ofte til automatiseret ind- og udtagning af emner i værktøjsmaskiner. De zoner, som de bevæger sig i, skal beskyttes sikkert mod adgang i et større område.

Før en robot tager et emne, må delen identificeres på unik måde for at sikre, at det korrekte procestrin udføres. Det gøres ved at bruge en DCR 200i-kamera baseret kodelæser.. DCR 200i, som er en læser, der bruges til at detektere og identificere Data Matrix-koder. Den hurtige billedregistrering, den integrerede høj-ydelse LED-belysning, samt den høje opløsning, kombineret med høj dybdeskarphed, hvilket garanterer pålidelig afkodning, selv med hurtige processer og høj bevægelseshastighed af emner, fremhæver Leuze. 

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik