Teknovation Logo
robot

 
  • Igus lancerede i sidste måned en markedspladsmodel, der skal hjælpe en række kunder online med hurtigt at finde og konfigurere eller bygge den automatiseringsløsning, der passer til deres individuelle behov. Blandt andre ting er den underliggende "rohbot"-konstruktion, som er en leddelt DC-arm, der har lav vægt og er fremstillet af plast. (Illustration: Igus GmbH)

9. maj 2019, kl. 07:49 

Prisbillig automatisering med Igus-plastarm

Igus har aktuelt yderligere to tilgange til automatisering: En ny 4- til 5-akset "rohbot" (h for halvfærdig) fremstillet af plast og en model af onlinemarkedspladsen til leverandører og brugere.


Mekaniske ingeniørvirksomheder og robotproducenter kan nu bygge deres egne produkter med standarddele, ved så at sige, at vælge "halvfærdige" robotter (som "rawbots") og tilpasser styresystemet og komponenterne til deres standarder, fremhæver tyske Igus GmbH.

Virksomheden har taget bestik af de forskellige krav, som de møder i markedet, og taget dem i betragtning, og introduceret hardwarekomponenter i form af "rohbot"-konceptet. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Basis-"rohbotten", som Igus tilbyder er den underliggende elektromekaniske konstruktion i form en en Robolink 4- eller 5-akset leddelt arm, en deltarobot eller en kartesisk robot. Takket være et modulsætprincip kan der samles skræddersyede smøre- og vedligeholdsfri robotteknologiske systemer.

Motorer, tandhjul, effektelektronik og styresystem, GUI, man kan vælge frit mellem dem alle. De leddelte arme, der er kompakte og lave i vægt, drager i høj grad fordel af de goder, fremhæver Igus.

Afstanden på de tilføjne arme er blevet reduceret yderligere som følge af plastdesignet; en innovation, der skaber mulighed for større præcision af robolinket. Takket være integrerede kabelføringskanaler føres kablerne inde i den seneste version med hus. Det reducerer den nødvendige installationsplads og klargør de leddelte arme til generelt brug samt området, hvor menneske og robot arbejder sammen.

Den leddelte DC-arm kan konfigureres individuelt, og afhængigt af anvendelsestypen kan den udstyres med gribere, kameraer eller sensorer fra en bred vifte af producenter.

Samtidig har firmaet lanceret den digitale markedsplads, der er beregnet til at hjælpe kunden med at finde og integrere nøjagtigt den automatiseringsløsning, som han eller hun har brug for til sin anvendelse.

"Vi inviterer komponentproducenter, robotproducenter, integratorer og slutkunder til at drøfte mulighederne ved en markedsplads med os," siger Stefan Niermann, chef for den nyoprettede forretningsafdeling på området hos Igus. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik