Teknovation Logo
robot

 
  • Transport af eksempelvis kredsløbskort med de seneste smørefrie polymerkuglelejer fra Igus sikrer forsvarlig transport af de ellers følsomme materialer.

Teknovation nr. 7/2019

Flytning af høje belastninger

Tyske Igus lancerer smørefrie kuglelejer i polymerplast til flytning af høje belastninger ved arbejdsborde med transportbånd.


Der anvendes i dag såkaldte kugleborde, når der skal transporteres skrøbeligt eller tungt materiale i forskellige retninger. Når de er udstyret med de seneste kuglelejer i polymer fra Igus GmbH, sikrer de en hurtig transport. Kuglelejerne, der er fremstillet i Xirodur B180, absorberer belastninger på op til 500 Newton og er smøre- og vedligeholdsfrie. Kugler i rustfrit stål i rullekæden muliggør en jævn drift.

Der anvendes kugleborde, hvor der transporteres følsomt eller tungt materiale fra A til B: for eksempel kredsløbskort, i lufthavne, eller gods fra stålpladeindustrien. Ved at bruge kuglelejer i arbejdsborde med transportbånd kan belastninger føres hurtigt og nemt i en hvilken som helst retning.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Igus-kuglelejerne  er fremstillet af olymerer, som sikrer en jævn transport selv ved høje belastninger. Igus bruger det dokumenterede materiale Xirodur B180 til kuglelejerne. Ligheden med metalliske kuglelejer ophører ved de identiske dimensioner, da alle Igus-lejer er smøre- og vedligeholdsfri, hvilket sikrer, at fedt fra smøremidler ikke sætter sig på materialerne. Ved at bruge en plastkugle er brugen af de aktuelle ruller særligt egnet, når der skal transporteres følsomme materialer. En anden fordel i forhold til metal er, at kuglelejerne kan bruges i en hvilken som helst placering i installationen, uanset om det er horisontalt, vertikalt eller overliggende, påpeger Igus.

De optimerede polymerkuglelejer har en netop introduceret husindretning, så de kan klare op til fem gange større belastningskapacitet end tidligere. Kuglelejerne fås i øjeblikket i tre installationsstørrelser, og afhængigt af størrelsen kan de klare en aksialbelastning på 150 til 500 Newton. Som følge af materialet er de også slidstærke, har en lang driftslevetid og en elektrisk isolerende virkning. Rullerne monteres ganske enkelt ved at trykke dem ned i huset. Hvis brugeren ønsker at sikre polymerkuglelejet yderligere, tilbyder Igus en spændering. Hvis det er nødvendigt at bruge glaskuglerne inden i huset, kan kuglelejerne monteres individuelt på kundens anmodning som en fuldstændig metalfri og dermed ikke-magnetisk løsning.

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik