Teknovation Logo
robot

 
  • Med TR.RSEL-indtrækningssystemet tilføres energikæder sikker problemfri drift af robotter, fremhæver Igus.

Teknovation nr. 6/2019

Kabelføring med indtrækningssystem

TR.RSEL-indtrækningssystemet fra Igus fører energikæden i en ledning på robotten og sikrer dermed en problemfri og driftssikker betjening, fremhæver producenten.


Svejsearbejde, nittearbejde, loddearbejde: og Industrirobotter skal arbejde dynamisk og hurtigt i produktionen. Derfor er det nødvendigt med en sikker og kompakt føring af kabler og slanger.

Det er her, tredimensionelle Triflex-energikæder fra Igus GmbH kan anvendes. Hvis energikæden begynder at sno sig i robottens arbejdsområde, kan kabler og slanger blive beskadiget og forårsage maskinstop. Derfor har Igus nu udviklet det nye økonomiske TR.RSEL-indtrækningssystemet, der fører energikæden i en ledning på robotten og sikrer dermed en problemfri og driftssikker betjening.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Systemet forhindrer det ophængte energiforsyningssystem i at påvirke eller blokere robottens bevægelser, selv i yderst dynamiske anvendelser. I værste fald kan snoninger beskadige energikæden, kablerne og slangerne indeni og medføre maskinstop, påpeger Igus.

Som følge af systemets standarddimensioner og dets meget kompakte design kan det nye indtrækningssystem monteres direkte på den 3. akse på alle almindelige robottyper. Det betyder, at alle eksisterende Triflex R-serier såsom TRC, TRE og TRCF kan omdannes hurtigt og nemt. Den faste ende af energikæden kan vælges frit til det seneste system.

En anden fordel ved at bruge det lineære indtrækningssystem er, at brugeren sparer ekstra kabellængde og relaterede omkostninger eftersom der ikke er behov for nedbøjning, anføres det videre.

Triflex RSEL fås hos Igus som en variant med to elastomerbånd i størrelserne 70 eller 85. 

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik