Teknovation Logo
robot

 
  • S&OP-projektet henvender sig til topledelser og mellemledere fra salgs- og driftsafdelinger i danske virksomheder, samt medarbejdere med relation til S&OP i danske industrivirksomheder.

16. april 2019, kl. 13:23 

Uudnyttet potentiale i salgsplanlægning

Sales & Operations Planning, S&OP, byder på et uudnyttet potentiale blandt mange danske virksomheder ikke mindst MMV'er, konstaterer forskere fra Syddansk Universitet, SDU, i et projekt støttet af Industriens Fond.


I det Industriens Fond-støttede projektet S&OP, der er gennemført af forskere fra Syddansk Universitet i perioden 2017 til 2019, har deltagerne arbejdet på at få danske MMV'er til at implementere processer inden for Sales &  Operations Planning, S&OP.

I projektet er der arbejdet ud fra en hypotese om, at implementering af S&OP handler om 10 procent teknik og 90 procent mennesker. En central læring i projektet har desuden været, at virksomheder først skal have de 10 procent på plads, før det giver mening at fokusere på de 90 procent, konstateres det.

En håndfuld case-virksomheder har været inddraget, og de har bidraget til at konkretisere udfordringerne ude i virksomhederne og har også kunnet bekræfte værdien af at arbejde mere struktureret med S&OP-processer, fremhæver Industriens Fond.

Helt overordnet konkluderer en rapport udgivet af de involverede forskere, at implementering af S&OP har givet deltagende virksomheder et nyt sprog og et fælles billede af helheden og dermed været med til at skabe balance mellem demand og supply.

Læs rapporten her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik