Teknovation Logo
robot

 
  • Med resultatet for 2018 krydser Vækstfondens akkumulerede overskud over de seneste fem år 3 milliarder svarende til en gennemsnitlig årlig egenkapitalforretning på 14,3 procent i samme periode. Det er et stærkt resultat, som afspejler en solid fremgang i mange af de virksomheder, vi har investeret i," siger direktør i Vækstfonden, Christian Motzfeldt.

15. april 2019, kl. 07:02 

Vækstfond-overskud på en halv milliarder

Vækstfonden opnåede for femte år et trecifret millionoverskud i år på 482 millioner og krydsede tre milliarder kroner i akkumuleret overskud i samme periode, fremhæves det.


De innovative vækstvirksomheder i dansk erhvervsliv er blevet en ganske god investering, der samtidig har skabt tusindvis af arbejdspladser og meget betydelig innovation, lyder det fra Vækstfondens formand, Claus Gregersen.

Han uddyber, at i 2018 var Vækstfondens investeringer med til at skabe omkring 13.000 arbejdspladser i Danmark svarende til et løft i BNP på 9 milliarder kroner.

”I Danmark får vi mange gode idéer, og rigtig mange af dem bliver omsat til stærke virksomheder. Vi ser det hver eneste dag i Vækstfonden og mærker det også påbundlinjen," siger han, og fortsætter:

" Det kan kun lade sig gøre, fordi Vækstfondens strategi bygger på langvarige partnerskaber med en bred vifte af private banker og investorer og på tætte samarbejder med andre offentlige aktører."

Vækstfondens overskud går dels til staten i udbyttebetaling og dels til investeringer i ydeerligere innovation og vækst i danske virksomheder.

I år forventes det høje aktivitetsniveau at fortsætte med en bred indsats over hele landet drevet af partnerskaber med banker, revisorer, rådgivere, private investorer og offentlige aktører. Fokus vil særligt være på finansiering af virksomheder i den tidlige fase, som Vækstfonden sammen med Innovationsfonden har fået til opgave at løfte som led i den politiske aftale om forenkling af erhvervsfremmesystemet.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik