Teknovation Logo
robot

 
  • EIC Pilot Advisory Board skal fremadrettet bistå EU-kommissionen med råd, så implementeringen af pilotordningen ’EIC Pilot’ og udviklingen af EIC frem mod Horizon Europe optimeres.

9. april 2019, kl. 15:07 

EU søger innovationseksperter til EIC

I forbindelse med skabelsen af et europæisk råd for innovation - European Innovation Council - eller bare EIC, efterlyser EU-kommissionen innovationseksperter til et Advisory Board, der kan rådgive dem om udvikling og implementering af EIC.


Uddannelses- & Forskningsministeriet oplyser, at EU-kommissionen søger innovationseksperter til et Advisory Board, der kan rådgive dem om udvikling og implementering af EIC. Ansøgningsfristen er 10. maj.

Det rådgivende organ - EIC Pilot Advisory Board - skal fremadrettet bistå kommissionen, og vil fungere som et rådgivende overgangsorgan indtil 2021. Her etableres et blivende Advisory Board, der samler nogle af Europas førende innovatører med det formål at maksimere organisationens synlighed og gennemslagskraft.

Til EIC Pilot Advisory Board har EU brug for mellem 15 og 20 eksperter fra forskellige områder af Europas innovationsmiljøer. Eksperterne bliver udvalgt på baggrund af en personlig ansøgning.

Oprettelsen af European Innovation Council er en del af det næste rammeprogram for forskning og innovation - Horizon Europe - der vil løbe i årene 2021 til 2027. Med et budget på cirka 75 milliarder kroner skal EIC bringe europæiske aktører i verdenseliten inden for banebrydende innovation. Det vil blandt andet ske gennem tilskudsordninger bestående af bevillinger og investorkapital.

Som led i at forberede EIC i Horizon Europe lancerer kommissionen allerede i år forsøgsordningen ’EIC Pilot’. Erfaringerne med ordningen vil indgå i diskussionerne om rådets strategiske retning og implementering. Pilot-ordningen vil omfatte økonomisk støtte til små og mellemstore virksomheder (SMV’er) med banebrydende, innovative forretningsidéer, som stadig er på et tidligt udviklingsstadie. Målet er at accelerere udvikling og opskalering af Europas mest innovative start-ups og SMV’er. Og det er netop denne forsøgsordning som innovationseksperterne blandt andet skal rådgive Europa-Kommissionen om.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik