Teknovation Logo
robot

 
  • Fra sommer bliver det muligt at få et tillægsbevis til svendebrevet, der dokumenterer den enkeltes kvalifikationer inden for robotsvejsning.

8. april 2019, kl. 15:18 

Vejen til robotsvejse-kompetencer

EUC Nordvest i Thisted har fået grundlaget på plads, og lancerer derfor nu en smedeuddannelse med speciale i robotsvejsning. De valgfri specialefag er alle målrettet robotsvejsning, og der udstedes således et tillægsbevis til svendebrevet.


Fra sommer bliver det muligt at tilføje sit svendebrev et speciale i robotsvejsning. Kurset etableres således fra næste hovedforløbshold, under den nuværende bekendtgørelse.

De valgfri specialefag alle er målrettet robotsvejsning, og der udstedes et tillægsbevis til svendebrevet, der dokumenterer at eleven har gennemført dette speciale. Eleverne får på denne måde en smedeuddannelse, med alle de kompetencer smedeuddannelsen normalt giver eksempelvis materialekendskab, konstruktion, fremstilling, dokumentation med mere. Og samtidig for de både teori og praktisk erfaring med robotsvejsning.

Undervisningen på EUC Nordvest er projektbaseret, alle hovedforløb starter med valg af et projekt hvorefter projektets faser er fremstilling af 3D tegning, bestilling af materialer, projektfremstilling og dokumentation. Under projektfremstillingen skal eleverne anvende robotsvejsning til deres projekt. Der er ligeledes krav om, at eleven til svendeprøven bruger fikstur og robotsvejser sit projekt.

Hvis man synes, at eleven skal have flere kompetencer for eksempel inden for manuel svejsning, er der mulighed for at få op til 4 ugers erhvervsrettet påbygning, dette skal aftales mellem mester og EUC Nordvest. Virksomheden kan få AUBgodtgørelse for disse uger.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik