Teknovation Logo
robot

 
  • "Vi har implementeret robotten uden problemer, mens produktionen har kørt på fuldt tryk. Vi skulle bare finde lidt gulvplads, så den har plads til at køre rundt," siger Nicolaj Bøjlund Andersen.

8. april 2019, kl. 15:39 

TRECO-tilfredshed med selvkørende pallerobot

Metalvirksomheden TRECO har investeret i en selvkørende pallerobot for at optimere virksomhedens interne transport. Valget faldt på GoPal fra danske Robotize, og det har været en succes, fremhæver Aalestrup-virksomheden.


Parallelt med udvidelsen på 3.000 kvadratmeter hos TRECO i Aalestrup har virksomheden investeret i en selvkørende pallerobot for at optimere virksomhedens interne transport.

Det blev Lyngby-virksomheden Robotize's GoPal-løsning, som kommer med en løftekapacitet på 425 kilogram, der blev valgt, og det har metalvirksomheden bestemt ikke fortrudt, fremhæver virksomhedens afdelingschef, Nicolaj Bøjlund Andersen.

"GoPal har været med til at øge vores produktivitet markant. Robotten tager alle de ensformige kørsler, så vores medarbejdere kan tage sig af andre opgaver, som skaber større værdi for TRECO," siger han, og fortsætter:

"Vi har implementeret robotten uden problemer, mens produktionen har kørt på fuldt tryk. Vi skulle bare finde lidt gulvplads, så den har plads til at køre rundt."

Robotten har et indbygget sikkerhedssystem med to sikkerhedslasere, som giver robotten 360 graders syn. Laserne virker som navigationssensorer og sikrer, at GoPal kan køre udenom forhindringer og finde en anden rute.

Der er installeret i alt syv stationer i produktionen, hvor robotten henter og leverer paller. Den kører ubemandet i døgndrift og erstatter dermed en medarbejder i produktionen. Hertil er den forbundet via wifi og kommer med et system, så firmaet kan indsamle robottens transportdata.

"Vi kan blandt andet se antal kørsler, samlet køredistance og køretid. Alt det data kan vi bruge til yderligere optimering af vores interne logistik," siger kvalitetsingeniør, Niels Jørgen Hvilsom, og fortsætter:

"Vi kan se i systemet, at GoPal i gennemsnittet kører over 30 ture om dagen. Så robotten har helt klart været med til at strømline vores interne logistik. Den fylder meget mindre end en AGV-gaffeltruck. Med mindre truckkørsel og en selvkørende robot med sikkerhedslasere minimerer vi risikoen for kollisioner."


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik