Teknovation Logo
robot

 
  • Fra det seneste kvartals-aftenmøde i Frecon, hvor blandt andet Nikolai Bech Kähler fra Inspari tale om projektledelse.

1. april 2019, kl. 11:56 

Frecon styrker 3D-print og projektstart

I hvert kvartal samler Frecon medarbejderne, og udveksler erfaringer samt henter inspiration. Forleden var der indlæg om projektledelse ved Nikolai Bech Kähler fra Inspari samt Mads Grøne fra Damvig, der fortalte om 3D-print.


Ved det aktuelle aftenmøde hos Frecon, var medarbejderne samlet for at få inspiration blandt andet Nikolai Bech Kähler fra Inspari, som fortalte om, hvorledes Inspari arbejder med projektledelse som disciplin. Inspari arbejder meget struktureret og konsekvent med ledelsen af kundeprojekter, og der var en hel del gode take-aways, som Frecon kan lade sig inspirere af.

Også Frecons egen Knud A. Andersen var på podiet og fortalte om erfaringer med et værktøj til kompetenceafklaring ved projektopstart, som han har arbejdet med i andre virksomheder. Værktøjet er nu en integreret del af Frecons metodeapparat ved både tilbudsgivning og projektplanlægning.

Aftenens andet tema var 3D-print både som produktionsteknologi og mulighederne for at printe prototyper til brug ved demo og illustration hos kunden for dermed at styrke kommunikationen om et emnes detaljer, funktionalitet og produktionsmuligheder. 3D-emnet kan tilmed indgå som en færdig del af et større produkt.

Frecons egen Iver Tidemand har erfaring for udviklingen i de seneste godt 13 år i branchen. Han holdt et rigtigt spændende indlæg sammen med Mads Grøne fra Damvig. Damvig er en af de erfarne spillere i markedet for 3D-print og har omfattende erfaring med, hvilke teknologier og materialer, der egner sig til hvilke opgaver, fastslår Iver Tidemand:

”3D-print er ikke bare lige til. Der er godt 12 forskellige teknologier inden for 3D print i plast, gips og metal. Og rigtig mange ting, man skal være opmærksom på for at få det rigtige print. Det kan både handle om holdbarhed, materiale, overflade, geometri og meget mere,” fastslår Iver Tidemand.

Prisen på et 3D-print afhænger både af materialet, størrelsen på emnet og valg af printteknologi. I flere tilfælde bliver Frecon sammen med kunden enige om at få printet en 3D-prototype, da det reducerer tiden i det egentlige udviklingsarbejde til det første produktoplæg er mulig.

”Dermed bliver det et værdifuld input i projektforløbet,” siger Frecons Sales Director Claus Mølgaard og fortsætter:

”Samtidig står vi overfor flere spændende projekter, hvor 3D print er den rigtige løsning til produktion af små seriestørrelser. Det har vi store forventninger til.”


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik