Teknovation Logo
robot

 
  • Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers glæder sig over, at over 100 virksomheder har tilsluttet sig Bachelorløftet. (Foto: Kim Vadskær)

1. april 2019, kl. 10:14 

Flere muligheder til studerende i erhvervslivet

Over 100 virksomheder har tilsluttet sig Bachelorløftet, hvormed de sender et klart signal til studerende om, at de ser positivt på at ansætte flere bachelorer. Det skal være med til at skabe en kulturændring på arbejdsmarkedet.


De studerende på landets universiteter skal have lettere adgang til at prøve kræfter med arbejdsmarkedet efter deres bacheloruddannelse. Ministeren har med en politisk aftale om udvidelsen af retskravet gjort det nemmere for studerende at vende tilbage til universitetet efter nogle år på arbejdsmarkedet.

I forlængelse af den politiske aftale har uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers taget initiativ til et bachelorløfte. Med Bachelorløftet sender dansk erhvervsliv et klart signal til studerende om, at de ser positivt på at ansætte bachelorer, og dermed skabe nye muligheder på arbejdsmarkedet. Samtidig er virksomhederne optagede af, at bachelorerne vende tilbage til universiteterne efter nogle år på arbejdsmarkedet, så de unge kan blive endnu dygtigere.

Over 100 danske virksomheder har tilsluttet sig, uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers er begejstret for opbakningen:

"Jeg er super glad for, at virksomhederne har grebet bolden og vil være med til at give studerende mulighed for at gøre sig nogle erfaringer og blive klogere på arbejdsmarkedet, inden de tager deres kandidatuddannelse. Rammerne er på plads politisk med et udvidet retskrav, og med bachelorløftet sender virksomhederne et klart signal om, at de vil ansætte bachelorer, så det bliver mere normalt at veksle mellem studier og arbejde. Den store opbakning, der er kommet så hurtigt, fortæller mig, at vi formentlig kun har set toppen af isbjerget og at der er mange andre virksomheder, der er parate til at støtte op om et arbejdsmarked for bachelorer. Det er et vigtigt skridt mod et uddannelsessystem, der passer bedre til et samfund, der løbende forandrer sig," siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Bachelorløftet kommer i forlængelse af den politiske aftale om Mere fleksible universitetsuddannelser fra december 2018, hvor det blev besluttet at forlænge akademiske bachelorers retskrav på optagelse på en kandidatuddannelse til 3 år. Lovgivningen forventes at træde i kraft den 1. juli.

Det er stadig muligt for virksomheder at tilslutte sig bachelorløftet. Løftet er en hensigtserklæring fra private virksomheder i Danmark, som ikke er juridisk bindende. Listen over virksomheder, som har tilsluttet sig, vil blive løbende opdateret, så bachelorstuderende kan se, hvor der er mulighed for at søge job.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik