Teknovation Logo
robot

 
  • Danmarks Innovationsfond blev etableret i 2014 med det formål at give tilskud til strategisk forskning, teknologiudvikling og innovation. Fonden skal særligt understøtte løsninger på konkrete samfundsudfordringer og øge forsknings- og innovationsindsatsen i virksomheder, fremhæves det.

21. marts 2019, kl. 10:19 

Danmarks Innovationsfond kan blive bedre

Der kan gøres mere for at stimulere strategisk forskning, lyder budskabet i en netop offentliggjort evalueringsrapport om Danmarks Innovationsfond foretage af et internationale ekspertpanel.


Siden efteråret 2018 har et internationalt ekspertpanel haft til opgave ar evalueret Danmarks Innovationsfond. Dette arbejde er nu overstået, og panelet har afleveret en evalueringsrapport med anbefalinger til uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet, så viser evalueringen, at siden etableringen i 2014, har fonden udviklet overskuelige programmer og simple ansøgningsprocesser. Den er således lykkedes med at skabe én central indgang for virksomheder og forskere, der ønsker økonomisk støtte til innovationsprojekter.

Til gengæld kan fonden også blive bedre på en række områder. Ekspertpanelet foreslår blandt andet, at fonden fokuserer på at stimulere strategisk forskning og udvikling, som kan løfte områder som for eksempel klima og miljø.

Derudover skal fonden styrke sit internationale udsyn og i endnu højere grad hjælpe danske forskere og virksomheder med at samarbejde internationalt, fremhæves det.

 Innovationsområdet er helt centralt for Danmarks fremtidige vækst og udvikling. Derfor er det vigtigt, at vi har Innovationsfonden som en stærk spiller, der skaber resultater og får forskningen ud i samfundet. Det gør fonden i dag, men evalueringen peger på nogle udviklingsområder, som vi skal tage alvorligt," siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, og fortsætter:

"Her er jeg særligt optaget af, at fonden får et mere strategisk fokus, så vi eksempelvis prioriterer den grønne forskning og teknologi endnu højere. Det vil gavne dansk innovation og samfundet generelt, og det glæder jeg mig til at drøfte med aftalepartierne bag fonden."

Læs evalueringsrapporten her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik