Teknovation Logo
robot

 
  • Solvangsskolens afdelingsleder Jeppe Bonde, er glad for virksomhedernes deltagelse i projektet ”Selvstændighedsinitiativet”.

11. marts 2019, kl. 14:16 

Farum-skoleelever møder virksomhederne

Solvangsskolen i Farum er gået sammen med en gruppe lokale virksomheder, Secure A/S, Wexøe A/S, Hans Henning Nielsen A/S samt Rose Holm A/S, som eleverne i uge 12 skal møde, som et led i "Selvstændighedsinitiativet".


Ja til flere selvstændige unge, lyder det ofte fra blandt andet erhvervslivet.

Et nytænkende lokalt initiativ i Farum vil i uge 12 har til formål at styrke lokale folkeskoleelevers afklaring, selvstændighed og indblik i fremtidens uddannelses- og jobmuligheder. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


I uge 12 er Solvangsskolen gået sammen med en gruppe lokale virksomheder som Secure A/S, Wexøe A/S, Hans Henning Nielsen A/S samt Rose Holm A/S. Selvstændighedsinitiativet bakkes desuden op af både Furesø Industriforening, Jyske Bank samt Joe & the Juice.

Afdelingsleder for Ungemiljø på Solvangskolen, Jeppe Bonde glæder sig over engagementet og samarbejdet med de lokale virksomheder. Om årsagen til at Solvangskolen står bag selvstændighedsinitiativet siger Jeppe Bonde:

"Folkeskolen bærer et stort ansvar både for at uddanne, danne og hjælpe eleverne videre efter folkeskolen. I forhold til fremtidig uddannelse og job tror vi på at de unge lærer meget i mødet med virksomhederne. Folkeskolereformen har understreget værdien af samspillet mellem erhvervsliv og skoler. Derfor er Selvstændighedsinitiativet en del af vores Åben Skole-tilbud til eleverne i 8. klasse, som skal til at tage stilling til, hvad de vil efter sommeren 2020."

"Ved at Solvangsskolen igen i år tilbyder eleverne et ugebaseret forløb i samspil med engagerede lokale virksomheder er det vores håb at de unge og deres familier år sat flere ord på deres drømme og tanker om hvad de vil fremover," siger Jeppe Bonde.

Det er 24 elever fra 8. X fra på Solvangskolen, som får mulighed for at deltage i initiativet, der løber af stablen i uge 12. Det er andet år, at Solvangsskolen holder Selvstændighedsinitiativet.

I løbet af uge 12 møder eleverne og det lokale erhvervsliv hinanden. Som led i Selvstændighedsinitiativet skal eleverne besøge de deltagende virksomheder i mindre grupper, og tilsvarende skal eleverne samarbejde om udarbejdelse af en film, der sætter fokus på deres drømmevirksomhed og beskriver deres syn på at være selvstændige. Ud over at opleve virksomhederne indefra, byder ugen på eksterne oplæg og tematiseret undervisningsmateriale. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik