Teknovation Logo
robot

 
  • Smooth Robotics udvikler et styresystem, som gør det hurtigere og nemmere at anvende svejserobotter – uden at skulle foretage programmering. Ved at bruge specialfremstillede joysticks og den nyeste sensorteknologi kan svejseprocesser ændres på mindre end 10 minutter, fremhæver Teknologisk Institut.

22. februar 2019, kl. 07:24 

Dansk robotsvejsestartup blandt EU's mest lovende

Tre danske virksomheder har erobret en af de ti pladser i det store EU-finansierede accelerationsprogram for robotteknologivirksomheder, RobotUnion, annoncerer Teknologisk Institut Robotteknologi. 


Tre danske robot-statups er lykkedes med at komme i det eksklusive selskab af deltagere i EU's store accelerationsprogram for robotteknologivirksomheder, RobotUnion, konstaterer Teknologisk Institut.

Dermed kan de se frem til at modtage gratis vejledning fra eksperter fra Europas førende teknologicentre inden for robotindustrien og op til 900.000 kroner..  

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Nærmere bestemt er der tale om firmaerne Cliin, Smooth Robotics og Tendo, der har specialiseret sig inden for henholdsvis rensning af store skibe, styresystemer til svejserobotter og en robothandske med intelligente sensorer.

"De har været rigtig gode til at finde nogle huller i markedet og lave konkrete løsninger til dem, som kan komme hurtigt på markedet. Derudover er de også tæt på kunderne, og det er nok en blanding af de ting, der gør, at netop de tre virksomheder er gået videre," fremhæver faglig leder hos Teknologisk Institut, Thomas Sølund.

I alt modtog RobotUnion 204 ansøgninger i den første ansøgningsrunde, og 44 ansøgere nåede at pitche deres produkt til en jury. Siden da har det været en hård udskillelsesproces, hvor kun de skarpeste 10 virksomheder er gået videre.

Til oktober i år skal der ud af de 10 virksomheder findes fire, som får yderligere støtte samt op til 100.000 euro mere i kapital, konstaterer Teknologisk Institut.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik