Teknovation Logo
robot

 
  • Megavind vil med undersøgelsen sikre, at infrastrukturen for test af vindmøller og dele til vindmøller i Danmark fortsat er i verdensklasse.

20. februar 2019, kl. 16:19 

National teststrategi for vindmøller

Vindsektorens strategiske forskningssamarbejde Megavind igangsætter en udarbejdelse af en national teststrategi, der skal tilsikre, at infrastrukturen for test af vindmøller og dele til vindmøller i Danmark fortsat er i verdensklasse.


Historisk har de danske vindmøllefabrikanter været drivende i udviklingen af nye generationer af vindmøller, og spørger man sektoren selv, regeringen og universitetsverdenen, så er ambitionen, at denne bedrift skal fastholdes i fremtiden.

En klokkeklar forudsætning for udvikling af ny teknologi og nye løsninger er, at teknologien kan testes i lille og stor skala inden den sættes i produktion. Dette var baggrunden for at Regeringen og vindsektoren 17. januar underskrev en hensigtserklæring, der åbner op for, at sektoren hele tiden kan være på forkant med fremtidens behov for test og demonstration.

Og det er netop her, at Megavind kommer ind i billedet. Som vindsektorens strategiske forskningssamarbejde samler Megavind sektorens parter, store som små, kommercielle virksomheder såvel som universiteter.

Med baggrund i en dialog mellem parterne vil Megavind nu udarbejde en national teststrategi, der skal give retning og anbefalinger for hvor der bør gennemføres satsninger. Dermed følger Megavind op på aftalen med Regeringen og på opfordringer fra sektoren om, at der netop skal sættes fokus på en mere strategisk tilgang til test og demonstration.

Ressourcerne til infrastruktur i Danmark er ikke de samme, som i de lande, der konkurreres med. Derfor skal man fortsat være smartere og samarbejde mere til gavn for den danske Wind Power Hub, siger Per Hessellund Lauritsen, formand for Megavind, og peger på etableringen af LORC og testcenteret i Østerild, der begge er resultat af strategiske anbefalinger fra Megavind.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik