Teknovation Logo
robot

 
  • 26 har indgået frivillige fratrædelser og syv har indgået seniorordninger, lyder det fra AAU.

15. februar 2019, kl. 17:33 

AAU afskediger 107 medarbejdere

I alt har 107 medarbejdere på Aalborg Universitet, AAU, siden nytår modtaget en besked om, at de er påtænkt afskediget. Det er en ulykkelig situation for den enkelte medarbejder, men nødvendigt for at sikre universitetet fremadrettet, udtaler rektor Per Michael Johansen.


Ifølge Aalborg Universitet, AAU, er det alle fem fakulteter der nu er færdige med den svære øvelse at sætte navn på de medarbejdere, der påtænkes afskediget i kølvandet på det mindre økonomiske råderum på 67 millioner kroner universitetet har i 2019 i forhold til budget 2018.

Især er der humaniore og samfundsfagsfakulteterne, der har måtte holde for. På Tech-fakultetet har der være 11 afskedigelser. De i alt 107 påtænkte afskedigelser svarer til tre procent af AAU’s godt 3.500 medarbejdere.

Afskedigelserne er, ifølge universitetet, minimeret med en række afværgeforanstaltninger som blandt andet frivillige fratrædelser og seniorordninger.

"Det vil altid kunne mærkes, når man tager afsked med medarbejdere. Derfor er vi også nødt til at fokusere vores indsatser på uddannelse og forskning, så vi sikrer et fortsat højt niveau af forskningsbaserede uddannelser og forskning generelt. Hvis vi brugte en grønthøstermetode og fordelte besparelserne jævnt overalt, ville vi ende med en lurvet udgave af et universitet, og det vil vi ikke," udtaler rektor Per Michael Johansen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik