Teknovation Logo
robot

 
  • "Sensorerne skal sidde i processer med højt tryk, og hvor det er vigtigt, at der ikke er noget, som går i stykker eller afviger fra specifikationerne," fremhæver CTO, Sens4, Caspar Christiansen.

7. februar 2019, kl. 14:54 

Succes med TIG-svejsning af sensorer

Sens4, der udvikler måleinstrumenter og sensorer til at måle tryk, temperatur og vakuum, så et behov for og en efterspørgsel efter sensorer, der kan svejses i måleinstrumenter i industrien, fremhæver MADE.


Gennem et projekt med støtte fra Manufacturing Academy of Denmark, MADE, og praktisk hjælp fra Force Technology er det lykkedes virksomheden Sens4 at lancere sensorer, der kan svejses i måleinstrumenter i industrien.

Grundlægger, Ole Wenzel, og CTO, Caspar Christiansen, så nemlig et behov for og en efterspørgsel efter sensorerne, der skal sidde i processer med højt tryk, og hvor det er vigtigt, at der ikke er noget, som går i stykker eller afviger fra specifikationerne.

Tre potentielle svejseteknologier var i spil, men to blev udelukket.

Lasersvejsning ville være for dyr en investering, mens plasmasvejsning ikke var teknisk mulig, fordi der skulle svejses ned i et lukket materiale.

Valget faldt i stedet på TIG-svejsning (TIG står for tungsten inert gas) hvor der anvendes en wolframelektrode til at svejse med og en beskyttelsesgas bestående af argon og brint.

"TIG-svejsningen var helt optimal til formålet. Den er billig, præcis og tager kun 10 til 15 sekunder. Og så er den meget nem at procesoptimere," fremhæver svejsetekniker hos FORCE Technology, Henrik Sørensen.

Det blev således kombinationen af hastighed og præcision i svejsningen der endeligt overbeviste Sens4 om, at et var den rette vej at gå, hvorfor firmaet med vejledningen fra FORCE Technology etablerede en svejseopstilling i lokalerne i Hellebæk.

Med den valgte opstilling foregår svejsningen automatisk, hvor en holder griber fast om sensoren og drejer den rundt, til svejsningen er nået hele vejen rundt og er slut.

"Det næste skridt bliver nu at automatisere processen yderligere, så man eksempelvis får en robot til at føde emnerne hen til svejseapparatet," konstaterer stifter og CEO hos Sens4, Ole Wenzel.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik