Teknovation Logo
robot

 
  • Martin Helle (t.v.) og Thomas Nicolaisen foran opstillerrobotten i Stålservicecentret hos Ib Andresen Industri.

30. januar 2019, kl. 09:02 

Stålservicecenter investerer i opstillerrobot

Hos Ib Andresen Industri A/S er der blevet installeret en opstillerrobot på en af virksomhedens spaltelinjer i Stålservicecentret. Robotten er hurtigt kommet i drift.


Weekenden inden juleferien fik stålservicecentret hos den fynske stålleverandør sig en julegave, eller det kunne forbipasserende fristes til at tro, for da NLT Automation leverede en opstillerrobot, var den gemt væk på ladet af en lastbil i det, der forestillede en kæmpe julegave.

Under gavepapiret gemte sig en hel robotcelle med dertilhørende hus, og den ankom præcist som aftalt og så varede det ikke mere end fem timer, inden hele cellen stod på sin nye plads, fortæller teknisk chef Martin Helle, Ib Andresen Industri.

Siden har Ib Andresen Industri og NLT Automation haft travlt med at gøre robotten klar til at indgå i den daglige drift. Håbet var, at Ib Andresen Industri allerede i starten af 2019 kunne tage robotten i brug. Derfor var der også et vist tidspres i forhold til at få cellen færdigprogrammeret og testet, så operatørerne kunne blive oplært.

Og håbet er ifølge Martin Helle allerede indfriet, da NLT Automations folk og Langeskov-firmaets egne har været dedikerede i arbejdet med at få cellen klar, og spaltelinjen tilbage i drift.

Manuelle opstillinger af spaltebåndslinjer er en fysisk krævende opgave for operatørerne, hvorfor installationen af opstillerrobotten har været ventet lige siden den første gang blev omtalt som en investeringsmulighed.

Når virksomheden før skulle stille op til spaltning af en ny coil, startede man med at tage spalteringene af armene på opstillerkrydset og derefter sætte nye på. Summen af alle de løft løber op i 1.000 kilogram, og med mellem 7 og 8 skift på en vagt, så bliver det op til 8 tons på en dag. 

Gevinsten ved investeringen findes ikke kun i det ergonomiske, forklarer Martin Helle, idet virksomheden i opstillingsarbejdet nu slipper af med de menneskelige fejl, som der jo altid er en lille risiko for, når der er mennesker involveret.

Den tid, som opstillingsrobotten fritager operatørerne fra, skal nu bruges på at afhjælpe flaskehalse ved banderen, som er der, hvor de færdige spaltebånd bliver bundet og pakket.

Investeringen er et led i Ib Andresen Industris strategi om mere automatisering og forbedret arbejdsmiljø blandt medarbejderne.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik