Teknovation Logo
robot

 
  • ”Det nytter ganske enkelt ikke noget. Hvis vi skal leve af viden, er det en grundforudsætning, at it-specialister, ingeniører og andre vidensarbejdere naturligvis også sikres livslang læring. Ellers går både Danmark og resten af Skandinavien i stå, og vil med sikkerhed blive overhalet af andre nationer,” siger Thomas Damkjær Petersen.

29. januar 2019, kl. 13:59 

Ingeniører efterlyser mere efteruddannelse i Norden

I en netop udgivet rapport fra Association of Nordic Engineers, ANE, der er en sammenslutning af de nordiske ingeniørforbund, konstateres det, ifølge IDA, at de nordiske lande forsømmer at fremtidssikre ingeniørernes kompetencer.


Med den øgede digitalisering og automatisering, der skyller ind over det meste af verden, forsømmer de nordiske lande at fremtidssikre ingeniørernes kompetencer.

Det viser en rapport fra Association of Nordic Engineers, ANE, der er en sammenslutning af de nordiske ingeniørforbund, konstaterer Ingeniørforeningen IDA.

Et massivt flertal af ingeniørerne fra Sverige, Norge, Island og Danmark, der har deltaget i rapportens undersøgelser giver udtryk for, at de har et stort ønske om bedre muligheder for efteruddannelse og flere typer af uddannelsesmuligheder.

Resultatet ærgrer formand for IDA, Thomas Damkjær Petersen:

”Den teknologiske udvikling går rasende stærkt, og derfor er efter- og videreuddannelse vigtigere end nogensinde før. Derfor skal der selvfølgelig arbejdes på, at også ingeniører sikres et ordentligt og relevant udbud af efteruddannelsesmuligheder," siger han, og fortsætter:

"For Danmarks vedkommende så vi ved trepartsaftalen for mere end et år siden, at langt de fleste VEU-midler gik til faglærte og ufaglærte. Her forsømte man muligheden for også at sikre efter- og videreuddannelse til højtuddannede, så der ligger en stor opgave foran os,” siger han.

Samlet angiver omkring syv ud af ti ingeniører fra Danmark og de andre medvirkende nordiske lande, at de ikke har en uddannelsesplan på deres job, og det er en skræmmende høj andel, konstaterer IDA-formanden.

Læs rapporten med anbefalingerne her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik