Teknovation Logo
robot

 
  • Robotcellerne er blevet opdateret med de seneste visionsystemer hos plastrør-producenten Wavin.

21. januar 2019, kl. 14:02 

Opdateret vision-teknologi hos Wavin

I sprøjtestøbeproduktionen og i montagen hos plastrørproducenten Wavin har tre af virksomhedens robotceller fået opdaterede visionsystemer.


Hos Wavin skulle visionsystemer på tre af deres robotceller i sprøjtestøbeproduktionen og i montagen opdateres og strømlines, så maskinernes forskellige visionsystemer blandt andet fik ens brugerflade.

Under opdateringen af de tre robotceller har Dansk IngeniørService A/S, DIS, assisteret med at udvælge og udskifte hardware, designe visionsoftware og designe en fælles brugerflade for de tre visionsystemer på trods af systemernes forskellighed.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


To af robotcellerne fik opgraderet deres hardware, software og brugerflade og kan nu foretage en komplet 3D-skanning af hele gribepladen på et øjeblik. Ud fra 3D-informationen lokaliseres et emne, og dets koordinater sendes til robotten, der opsamler emnet. Den tredje robotcelle bevarede sin tidssvarende hardware, men fik opgraderet software og brugerfladen.

En stor del af brugerfladen omhandler indlæring af nye emner, hvor der til det formål er udviklet en simpel og ensartet procedure:

"Indlæring af et nyt emne på en maskine kræver kun oprettelsen af en Cad-fil, hvor robottens gribepunkt er markeret samt indstilling af 4 til 5 parametre, der kan efterlades i default-indstillingen. Visionsystemet tager hånd om resten og sørger for at dirigere robotten ned til gribepunktet med mindre emnet ligger på en måde, der gør, at det overhovedet ikke er gribbart. Her er det til gengæld muligt at indlære et alternativt gribepunkt ved blot at oprette en ekstra Cad-fil, hvor et alternativt gribepunkt er markeret," forklarer Project Manager Jesper Bjerre, Wavin.

Et ønske fra Wavin er at kunne flytte svært håndterbare emnetyper over på den ene af de tre maskiner. Det baner vejen for en kommende opgradering, som går ud på at muliggøre indlæring af et vilkårligt antal alternative gribepunkter, så selv disse emner kan gribes af robotten på én eller anden måde. Hidtil har disse svært håndterbare emner kun været håndteret af menneskehænder:

"Vi har allieret os med DIS flere gange igennem de sidste ti år, og endnu engang har det været et godt gensidigt samarbejde. Vi valgte DIS til denne opgave på baggrund af deres meget kompetente viden inden for vision, og fordi DIS havde de nødvendige testfaciliteter, som opgaven krævede. At arbejde med visionsystemer er meget spændende men også ret komplekst, det er en teknologi, der hele tiden er i proces, så selv om måden, vi lavede systemet på, allerede nu er ændret, er anlægget blevet, som vi ønskede," siger Jesper Bjerre.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik