Teknovation Logo
robot

 
  • SICK´s VisionaryT DT 3D-sensor er baseret på pulseret lys.

21. januar 2019, kl. 08:36 

3D-sensor med pulseret lys

SICK lancerer nu en 3D-sensor, som kan sikre mere effektiv automation, idet den udsender pulseret lys, og derved opnår en højere nøjagtighed i 3D-gengivelse.


Med VisionaryT DT lancerer SICK et 3D-sensorssystem, der er er baseret på den såkaldte Time of Flight-teknologi, hvor den udsender pulseret lys. Lyset reflekteres på en overflade, for derpå at blive returneret og opfanget af det følsomme indbyggede kamera.

Man oplever en forbløffende nøjagtighed og genkendelighed i 3D-gengivelsen af objekter, selv om billedet rent faktisk er opbygget af bittesmå målepunkter baseret på afstandsdata. 

Populært sagt kan man med denne Snapshot-teknologi, lynhurtigt få et 3D-billede af det område, som man ønsker at inspicere. Der er altså her tale om en sensor, som ikke kræver, at hverken objektet eller sensoren nødvendigvis skal bevæges rundt for at opnå 3D-effekten.

Traditionelt set stiller 3D opgaver store krav, både til mekaniske løsninger samt langvarig og omkostningstung software udarbejdelse. Men, SICK har i denne sensor lavet det tunge 3D-processorarbejde, og tilmed on-board lavet et antal færdige funktionsalgoritmer, som dækker de mest forekomne opgaver med at overvåge, detektere eller styre automatiske processer, fremhæver producenten.

Det fjerner behovet for kompliceret software i en ekstern processorplatform. I stedet konfigureres blot de lettilgængelige funktioner, som allerede er lavet. Man kan også vælge at aktivere nogle forskellige simple digitale udgange. De reagerer relativt til den definerede funktionalitet således, at der er en simpel binær snitflade til det efterfølgende udstyr.

Sensoren sættes op med SICK’s kendte Engineering software SOPAS. Når opgaven er defineret og klikket af med musen, gemmes konfigurationen internt i sensorens permanente hukommelse, og den er klar til drift. SICK’s understøttelse af parameterkloning konceptet, giver ro i maven; Hvis uheldet skulle være ude – og sensoren beskadiges - så er man hurtigt op og køre igen. Sensorens anvendelse er, med de indbyggede færdige funktioner, enkel at indsætte i mange forskelligartede applikationer.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik