Teknovation Logo
robot

 
  • Der er travlhed med både udvikling og produktion af testmaskiner hos Tram. Især specialløsninger efterspørges.

18. december 2018, kl. 07:14 

Tram-fremgang på fjerne markeder

Trams mekaniske testmaskiner skal aktuelt blandt andet til Sydamerika og Asien. Globale produktionsudvidelser smitter positivt af på Aalborg-virksomheden.


På trods af hård konkurrence på verdensmarkedet for testmaskiner, har Tram A/S lukket flere store ordrer de seneste måneder.

Geografisk strækker leverancerne sig over flere kontinenter, og det er især specialkonstruktioner der efterspørges, fortæller direktør Knud Sørensen:

”Mange af de aktuelle ordrer har udvikling som fællesnævner. Både når det gælder software og opbygning af selve testmaskinen. Vi kan tydeligt mærke, at der bliver investeret i udvidelser og automatisering verden over. Det smitter af på os”, siger han og uddyber, at testmaskinerne typisk installeres i forbindelse med en produktionslinje, hvor der løbende udtages prøver for at teste styrken af materialet.

Aktuelt er der installeret testmaskiner i både Brasilien og Indien, og  firmaet har i øvrigt flere interessante forespørgsler fra Mellemøsten, ligesom kunder iPolen, Sverige, Estland og Finland har sørget for travlhed i det nordjyske.

Selv om man befinder sig en nichebranche, er et kontinuerligt flow i ordretilgangen på ingen måde en selvfølge, understreger Knud Sørensen. Virksomheden samarbejder med flere koncerner, som har hovedkontor i Europa, men hvoraktiviteterne er spredt udover hele kloden.Derfor kan det være svært at forudsige forløbet fra første forespørgsel til ordre og levering:

”Ordren skal oftegodkendes af flere instanser, men det er betingelserne. Vi udfører service påtestmaskiner i hele verden, og på den måde kan vi følge lidt med i udviklingen. Det giver et udmærket pejlemærke om, hvad der sker i markedet.”

Direktøren konstaterer, at det har været et travlt 2018, og han erfortrøstningsfuld med hensyn til det kommende år. Kravene til materialedokumentation skærpes løbende i en lang række industrier, og det øger antallet af potentielle kunder hos Tram.

Samtidig fortsætter automatiseringen sit indtog, hvilket er med til at eliminere behovet for manuelle tests. Et faktum, som passer Knud Sørensen glimrende:

”Flere brancher har udfaset adskillige manuelle arbejdsgange, men vi har kun set toppen af isbjerget.Lagring af data direkte fra testmaskinen sparer ressourcer. Derfor har vi stort fokus påvidereudvikling af vores software for at højne funktionaliteten yderligere.”


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik