Teknovation Logo
robot

 
  • ”De nye erhvervshuse giver indsatsen en stærk lokal forankring og vil kunne hjælpe virksomhederne videre i deres udvikling. Jeg er meget tilfreds med, at kommunerne på den måde også tager et større ansvar for erhvervsfremmeindsatsen. For det er forudsætningen for, at vi får et system, der både er mere enkelt for virksomhederne, og som styrker den lokale forankring,” siger erhvervsminister, Rasmus Jarlov.

13. december 2018, kl. 15:11 

Nyt erhvervsfremmesystem går i luften

Torsdag har folketinget vedtaget en ny lov om erhvervsfremme, lov om turisme og lov om administration af de europæiske strukturfonde.


Med vedtagelsen af en ny lov om erhvervsfremme implementeres den politiske aftale, som regeringen og Dansk Folkeparti har indgået om et forenklet erhvervs- og turismefremmesystem.

Meningen er, at den skal give danske virksomheder et fokuseret og fremtidssikret system, hvor færre penge går til administration og flere på at møde virksomhedernes behov.

”Det er på tide og godt for virksomhederne, at erhvervsfremmeindsatsen bliver forenklet og moderniseret. Med Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse får indsatsen et sammenhængende strategisk fokus, der kan give meget større effekt for erhvervsudviklingen – både lokalt og på tværs af landet,” udtaler erhvervsminister, Rasmus Jarlov.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse overtager den indsats, der før lovens vedtagelse blev varetaget af de 147 medlemmer af de seks regionale vækstfora og Danmarks Vækstråd, som alle nedlægges.

Bestyrelsen får således til opgave at udfærdige en sammenhængende strategi for den decentrale erhvervsfremmeindsats og for at sætte gang i og finansiere tiltag, der understøtter strategien.

I alt er 17 medlemmer udpeget til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og direktør for Falck, Jakob Riis, er udpeget som formand.

”Jeg ser meget frem til samarbejdet i den nye Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Det er et stærkt hold, der stiller op. Min ambition er, at vi sammen får lagt en klar strategi for erhvervsfremmeindsatsen, så den bedst muligt understøtter virksomhederne i omstillingen til nye teknologier og markedsvilkår, og dermed den fremtidige vækst og udvikling i Danmark,” udtaler han.

Endvidere etableres med lovens vedtagelse seks tværkommunale erhvervshuse i København, Sorø, Odense, Haderslev, Aarhus og Aalborg med seks filialer i henholdsvis Rønne, Hillerød, Vordingborg, Horsens, Herning og Nykøbing Mors.

Disse skal være Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses lokale sparringspartner og fungere som stærke kompetencecentre for alle virksomheder med behov for specialiseret vejledning af virksomhederne om drift og udvikling, fremhæves det.

Det betyder, at den specialiserede erhvervsservice, som tidligere kun var tilgængelig for en lille gruppe vækstvirksomheder nu kommer til at gavne alle virksomheder.

Formand for Kommunernes Landsforening, Jakob Bundsgaard, udtaler:

“Kommunerne er i fuld gang med at planlægge og ser frem til en tydeligere og større rolle på området. For kommunerne bliver 2019 et overgangsår, hvor vi er opsatte på at få et tæt samspil mellem erhvervsliv og de tværkommunale erhvervshuse. Den kommunale forankring er afgørende for at skabe vækst i Danmark."

Endelig vil erhvervshusene også være den lokale indgang for virksomhederne i forhold til statens ordninger inden for eksport, finansiering og innovation, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik