Teknovation Logo
robot

 
  • Under overskriften ”Kloge hænder” skal næsten 100 skoleelever fra 8. klasser på Ålykkeskolen og Munkevængets Skole i Kolding i de næste uger introduceres til håndværksfagene og til de muligheder, der ligger i en faglært fremtid som eksempelvis autonatiktekniker. (Foto: Hansenberg)

3. december 2018, kl. 10:51 

Hansenberg viser fagene frem

I de kommende uger vil Hansenberg vise faget frem for Kolding-områdets 8. klasser, så de blandt andet kan "smage lidt på" industritekniker-, smede- og automatiktekniker-uddannelserne.


Industrivirksomhederne mangler faglært arbejdskraft og eleverne i skolernes udskolingsklasser mangler viden om jobmulighederne med en erhvervsuddannelse.

Under overskriften ”Kloge hænder” skal næsten 100 skoleelever fra 8.-klasserne på Ålykkeskolen og Munkevængets Skole i Kolding de kommende to uger derfor introduceres til håndværksfagene og til de muligheder, der ligger i en faglært fremtid. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Det skal de gennem et forløb på Erhvervsskolen Hansenberg, som er tilrettelagt af Tektanken. Under vejledning af fagfolk og med hjælp af de teknologier og arbejdsredskaber, der findes på Hansenberg, der blandt andet har fiberlaserskærer, 3D-print og robotter med videre, skal eleverne bruge deres faglige og praktiske evner til at opfinde en vejrstation, som kan registrere klimaændringer samt måle nedbørsmængder, temperaturer, vindhastighed og vindretning.

Til vejrstationen skal eleverne designe og bygge det, der hedder en ”engelsk hytte” (et lille tremmehus til opstilling af meteorologiske måleinstrumenter). Arbejdet skal eleverne udføre med udgangspunkt i ingeniørens arbejdsmetode, som blandt andet handler om at undersøge, få idéer, planlægge, bygge og forbedre.

Ud over de praktiske opgaver, som giver indsigt i de forskellige håndværksfag og uddannelsesmæssige muligheder, skal eleverne på virksomhedsbesøg, hvor de møder faglærte, hører om deres arbejde og ser fagene udført i praksis. Forløbet afsluttes med et forældrebesøg, hvor eleverne præsenterer deres vejrstationer, og hvor der er mulighed for stille spørgsmål til studievejledere med flere.

”Kloge hænder” er en del af Tektankens løbende indsats målrettet erhvervsskolerne. I april i år besøgte 700 skoleelever 25 virksomheder i hele landet og i oktober besøgte 1100 skoleelever 30 håndværks-, produktions- og industrivirksomheder i Silkeborg Kommune. Tektanken planlægger i øjeblikket lignende forløb i andre kommuner, og det er planen at udbrede Kloge hænder-konceptet til alle de kommuner, der ønsker at gøre en indsats på området. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik