Teknovation Logo
robot

 
  • Med det Digitale Topmøde 2019 vil regeringen samle erhvervslivet, undervisnings- og forskningsverdenen samt arbejdsmarkedets parter for at give input til de næste skridt mod en ansvarlig, digital fremtid for Danmark, fremhæver uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

30. november 2018, kl. 17:18 

Digitalt Topmøde i marts 2019

Regeringen agter at fortsætte sit digitaliseringsfokus, og vil næste år indlede med at holde det første af en række årlige topmøder om digitalisering. Topmødet skal samle erhvervslivet, undervisnings- og forskningsverdenen samt arbejdsmarkedets parter.


Regeringen meddeler, at der den 14. marts 2019 vil blive arrangeret Digitalt Topmøde for første gang.

Regeringen har taget dette skridt mod en ansvarlig, digital fremtid i forlængelse af den udsendte "Strategi for Danmarks digitale vækst", fra januar i år. Siden fulgt op med reformudspillet ”Digital service i verdensklasse” og gennem løbende drøftelser i Disruptionrådet. Men, det kræver mere at være på forkant med den digitale udvikling.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Statsministeren og en række ministre, heriblandt erhvervsminister Rasmus Jarlov og uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers vil nu gå sammen med førende erhvervsledere, arbejdsmarkedets parter og repræsentanter fra undervisnings- og forskningsverdenen om at lægge sporene for Danmarks digitale fremtid.

På topmødet vil blandt andet dataetik, kunstig intelligens, ændrede behov på arbejdsmarkedet, undervisning, uddannelse, forskning og øvrige rammevilkår for dansk erhvervsliv komme i fokus.

Det er regeringens vision, at digitaliseringen skal komme alle danskere til gavn – gennem færre nedslidende jobs, et bedre sundhedsvæsen, flere miljø- og klimavenlige løsninger, og gennem gode og vellønnede job, understreger blandt andet Tommy Ahlers:

"Nye teknologier som kunstig intelligens kan hjælpe os til at skabe et bedre samfund ved at løse en lang række konkrete udfordringer. Hvis vi vel at mærke former teknologien efter vores værdier, og vi husker de etiske overvejelser. Fremtidens løsninger skal være gennemskuelige og transparente, så vi stadig har tillid til systemerne. Det glæder jeg mig til at tale med virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner og forskere om," siger Tommy Ahlers.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik