Teknovation Logo
robot

 
  • SCITEQ har outsourcet sin produktionsafdeling til ingeniørvirksomheden BIIR. Det har gjort, at de nu kan trække på 250 specialister og deres kompetencer, hvilket har ført til nye produkter og forbedret konkurrenceevne. Foto: PR.

20. november 2018, kl. 07:17 

Produktudviklingen sourcet til BIIR

Produktionsvirksomheden SCITEQ har outsourcet sin produktudvikling til ingeniørvirksomheden BIIR, og kan dermed trække på 250 specialister. Det har ført til flere produkter og øget konkurrenceevne.


SCITEQ har specialieret sig i test og kvalitetsstyring inden for plastprodukter som rør, fittings og slanger. Senest har virksomheden outsourcet sin produktudvikling til ingeniørvirksomheden BIIR, og samtidig nedlagt sin egen udviklingsafdeling.

Det har både medført, at virksomheden er gået fra to ingeniører til at kunne trække på 250 specialisters viden, og muliggjort projekter, som har reduceret produktionsomkostningerne med mere end 25 procent. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Vi fremstiller bedre maskiner nu, og vi laver produkter, som vores konkurrenter ikke tilbyder. Takket være de opdateringer, vores produkter har fået, fremstiller vi dem billigere, bedre og med en minimeret reklamationsrate. Derudover har vi reduceret i produktprogrammet, og det har haft en rigtig positiv effekt," fortæller Production Manager Thomas Nielsen, SCITEQ.

Samarbejdet med BIIR har blandt andet resulteret i, at et eksisterende termokar er blevet komplet redesignet ud fra et krav om en besparelse på 25 procent i fremstillingsomkostningerne. BIIR realiserede dog en reduktion på 33 procent uden ændringer i specifikationer. Termokarret Innoline lanceres nu på verdensmarkedet, og hvor SCITEQ-termokarret før var blandt de dyreste, er de nu klart billigst.

"SCITEQ havde allerede et stort produktprogram, men det trængte til en kraftig opdatering. Hele produktporteføljen er derfor blevet gået efter med modernisering, standardisering og reduktion i produktionsomkostningerne for øje. Vores store ressourcekapacitet gør, at vi kan rampe op med ressourcer, når projektet og kunden kræver det, og ligeledes rampe ned, når det ikke længere er efterspurgt," lyder det fra chefkonsulent Henning Jørgensen, BIIR.

Med de moderniserede og optimerede produkter, har SCITEQ en tro på, at de er godt klædt på til fremtiden.

"Kompetencerne er blevet større i SCITEQ, og takket være sourcingen og de ekstra ingeniørfaglige kompetencer, vi nu har til rådighed, kan vi høste mange lavthængende frugter. Det giver besparelser, større kvalitet og konkurrencedygtighed nu og i fremtiden," fastslår Thomas Nielsen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik