Teknovation Logo
robot

 
  • Afløseren for professor Liselotte Højgaard, som formand for Danmarks Grundforskningsfond pr. 1. januar bliver professor Jens Kehlet Nørskov (billedet).

16. november 2018, kl. 11:48 

Jens Kehlet Nørskov bliver formand for Danmarks Grundforskningsfond

Uddannelses- og forskningsministeren har netop udpeget professor og katalyseforsker Jens Kehlet Nørskov, DTU, til formand for Danmarks Grundforskningsfond pr. 1. januar 2019.


Pr årsskiftet overtager den internationalt førende katalyseforsker og professor Jens Kehlet Nørskov posten som formand for Danmarks Grundforskningsfond.

Jens Kehlet Nørskov vendte i sommer hjem til Danmarks Tekniske Universitet, DTU, efter otte år på Standford University, USA. På DTU leder han Center for Katalyseteori, og forsker blandt andet i, hvordan katalyse kan være nøglen til grøn omstilling og være med til at løse væsentlige klimaudfordringer. 

Fra årsskiftet bliver han så også formand for Danmarks Grundforskningsfond.

"Jens Kehlet Nørskov er uden tvivl en af Danmarks dygtigste forskere, som vi skal være stolte af at have i Danmark. Han er internationalt anerkendt for sin forskning og har en stor ledelsesmæssig tyngde. Det er en stærk profil, der nu skal stå i spidsen for Danmarks Grundforskningsfond og arbejde for, at vi får endnu flere fundamentale og forandrende nybrud og fastholde Danmark som førende forskningsnation," siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers i forbindelse med udnævnelsen. Jens Kehlet Nørskov supplerer:

"Jeg glæder mig enormt til at arbejde med Grundforskningsfonden. Fonden er måske det vigtigste enkeltbidrag til det enestående omdømme, som dansk forskning har internationalt, og det er afgørende, at det succesfulde arbejde, som den afgående formand har stået for, fortsættes."

Jens Kehlet Nørskov afløser Liselotte Højgaard, professor og klinikchef på Rigshospitalet. Uddannelses- og forskningsministeren takker også den afgående formand:

"Liselotte Højgaard har leveret en fantastisk indsats som formand. Hun har arbejdet dedikeret og utrætteligt for at skabe gode rammer for, at de største forskningstalenter – på tværs af fagområder - kan skabe uforudsete gennembrud og nå op på højeste internationale niveau. Hun har også medvirket til at synliggøre, at grundforskning, som skabes ved ny, original viden, er afgørende for innovation og fornyelse," siger Tommy Ahlers.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik