Teknovation Logo
robot

 
  • Hos Ole Almeborg A/S bliver den semi-automatiske svejserobot CoWelder fra Migatronic brugt i produktionen af rustfrie komponenter til interne håndteringsløsninger, for eksempel højtløftere og pallevogne.

13. november 2018, kl. 15:54 

Effektive løsninger øger kapaciteten

Ole Almeborg A/S tilbyder internt transportmateriel som både standard- og specialløsninger. Det stiller store krav til fleksibiliteten i produktionen, hvilket er blandt hovedårsagerne til, at virksomheden de seneste år har investeret i både kollaborative svejserobotter og moderne fuldautomatiske løsninger fra Migatronic Automation


Bornholmske Ole Almeborg A/S har siden 1967 udviklet og produceret internt transportmateriel, heriblandt højtløftere og pallevogne, til forskellige industrier i hele Skandinavien. Virksomheden har været ejet af Almeborg-familien gennem alle årene, og har sit hovedsæde i Hasle. Kernekompetencerne omfatter blandt andet pladearbejde og svejsning i både rustfrit og sort stål.

Almeborgs produktion spænder vidt og er derfor opdelt i to enheder; en til produktion af komponenter til interne håndteringsløsninger, og en til serieproduktion af dele til pallevogne. Med henblik på at modernisere og optimere begge produktionsenheder har virksomheden de seneste år investeret i flere robotløsninger fra både Migatronic Automation i Aabybro: 

"Vores brede produktudvalg stiller høje krav til vores effektivitet og fleksibilitet. For at kunne leve op til vores egne høje standarder og samtidig sikre vores leveringsevne havde vi brug for moderne og intelligente robotløsninger," siger Almeborg-produktionschef Michael Engkær, og fortsætter:

"Derfor har vi siden 2015 investeret i en række svejseløsninger fra Migatronic Automation, som spænder fra kollaborative robotter til store robotceller. Løsningerne har overgået alle vores forventninger og gjort vores produktionsenheder mere fleksible samt øget kapaciteten markant – alt sammen uden at gå på kompromis med effektivitet og svejsekvalitet."

I 2017 investerede Almeborg i en CoWelder-svejserobot til produktionen af rustfrie emner.Ifølge Michael Engkær har svejserobotten optimeret produktionslinjens svejseprocesser i en sådan grad, at virksomheden nu har investeret i en CoWelder mere:

"Førhen skulle vores medarbejdere svejse de små komponenter manuelt, hvilket er besværligt og tidskrævende arbejde. Den opgave løfter CoWelder nu til perfektion.Vi har derfor investeret i endnu en CoWelder, og vi overvejer allerede nu at købe en tredje og en fjerde," fortæller Michael Engkær.

Eftersom Almeborg hovedsageligt svejser i sort og rustfrit stål, leverede Migatronic oprindeligt en specialdesignet udgave af CoWelderen monteret med en højtydende pulssvejsemaskine som strømkilde. Det er sidenhen blevet standard på CoWelderen, der i dag leveres med en topmoderne Sigma Select, som med sin alsidighed i software- og funktionsmuligheder kan indstilles til at klare enhver svejseopgave, fremhæver Migatronic.

I samarbejde med Almeborg specialudviklede Migatronic Automation også en fleksibel fiksturløsning til CoWelderen i form af et drejebord, der gør det muligt at rotere svejseemnerne 360 grader.

"CoWelderenkan producere cirka det samme som to faglærte smede, og den befrier på den måde svejserne fra at svejse små komponenter manuelt over en længere periode, hvilket er fysisk hårdt arbejde. Derudover er den nem at programmere og er ud2styret med en moderne strømkilde, der gør den velegnet til at svejsei både rustfrit og sort stål helt uden sprøjt, forklarer Michael Engkær, og fortsætter:

"Det giver en fantastisk og ensartet finish, der minimerer behovet for efterbehandling, hvilket er meget vigtigt, når man som os er leverandør til bl.a. fødevareindustrien.Derudover sikrer det specialudviklede drejebord en høj fleksibilitet, som både gør svejseemnerne og robotten dynamiske under svejseprocessen. Vi svejser i dag 20 forskellige standardkomponenter på CoWelder, og den er dermed i stand til at dække vores behov inden for produktion af rustfrie standardkomponenter."

Migatronic Automation har også givet en af Almeborgs ældre svejserobotter en opgradering – et såkaldt retrofit. Robotten har således fået optimeret sine svejseegenskaber med installeringen af en moderne strømkilde, nemlig en Sigma Galaxy Mig-/Mag-svejsemaskine med pulssvejsning til robotsvejsning. Dermed er den ellers ældre robot nu kommet på svejseteknologisk niveau med resten af produktionslinjen.

I Almeborgs anden produktionsenhed fremstiller de dele såsom trækstænger til pallevogne, højtløftere og stablerei store serier. Blandt kunderne er ToyotaMaterial Handling, der står for over halvdelen af Almeborgs omsætning.

Før i tiden var Ole Almeborgs serieproduktion fuldt beskæftiget med at producere dele til Toyota og andre eksterne kunder. Men efter leveringen af to robotcellerfra Migatronic Automation, hvoraf den ene er en såkaldt dobbeltcelle med to svejserobotter og en manipulator, har virksomheden øget produktionskapaciteten med cirka 25 procent. Det har betydet, at deti dag er muligt at producere langt flere dele og komponenter – også til egne produkter:

"Med Migatronic Automations hjælp er vores svejseproduktion blevet rationaliseret. Dobbeltcellen er i dag dedikeret til de største produktionsserier, ogsvejser store volumener hurtigt og med høj kvalitet. På den måde har vi øget vores produktionskapacitet markantfra 80.000 til lige over 100.000 trækstænger om året.Samtidig er enkeltcellenudstyret med fem forskellige fiksturer, som fleksibelt håndterer produktionen af specielle dele i mindre serier," udtaler Morten Jørgensen, der er produktionsleder hos Almeborg.

"Små produktændringer krævede førhen storeændringer i vores produktionslinje, for eksempel nårToyota foretog små justeringer i deres design. Det er ikke et problem i dag, fordi de seneste robotcelle rnemt kan indstilles og omprogrammeres," fastslår han. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik