Teknovation Logo
robot

 
  • CP Kelco har i samarbejde med ODIN Engineering udviklet en simpel og robust løsning, der forhindrer plasttrevler i produktionen. Det har medført markante besparelser for CP Kelcos vedligeholdsafdeling.

6. november 2018, kl. 11:57 

Varmt stål hindrer plasttrevler

Da CP Kelco var udfordret af ødelagte pumper og øget vedligehold grundet plasttrevler fra PE-sække i produktionen fandt man i samarbejde med ODIN Engineering frem til en enkel løsning, der effektivt forhindrer plasttrevler i produktionen.


CP Kelco i Lille Skensved ved Køge er verdens største pektinfabrik og en af de største produktionsvirksomheder på Sjælland. Virksomheden producerer ingredienser til forbedring af tekstur, konsistens og stabilitet i fødevarer samt i farmaceutiske og industrielle produkter.

Produktionen kører døgnet rundt, året rundt, og det stiller særlige krav til produktionsprocessen. Det fortæller Kurt F. Madsen, procesingeniør hos CP Kelco:

”For at holde CP Kelco forrest i produktionsfeltet er det vigtigt, at vi hele tiden vedligeholder, udvikler og optimerer vores produktionsapparat. Da vi konstaterede, at plasttrevlerne ved opskæringen af PE-sækkene med råmaterialer var et problem for produktionen, forholdte vi os derfor meget aktivt til problematikken.”

For at løse problemet med plasttrevlerne udviklede CP Kelco selv en første prototype. Derefter tog virksomheden kontakt til ODIN Engineering A/S for at videreudvikle prototypen og få den CE-mærket. CP Kelco samarbejder fast med ODIN Engineering, der har specialiseret sig i skræddersyede specialmaskiner til blandt andet fødevareindustrien:

”ODIN har en god forståelse for vores udfordringer, og de kunne med det samme se fidusen i vores prototype. Vi afstemte derefter forventningerne ved en fælles brainstorm, hvor vi fik tænkt hele vejen rundt om opgaven og fik afklaret vores krav til funktionaliteten. Og så gik ODIN i gang med udviklingsarbejdet,” siger Kurt F. Madsen.

I udviklingsprocessen mødtes CP Kelco og ODIN Engineering flere gange for at sikre, at løsningen matchede CP Kelcos kvalitetskrav i forhold til vedligehold, holdbarhed og driftssikkerhed. Samtidig sikrede den løbende sparring, at løsningen blev baseret på al tilgængelig viden og knowhow, samt at den var skræddersyet til CP Kelcos produktionsapparat.

”Hos CP Kelco foretrækker vi simple og robuste løsninger, der kan holde til at køre døgnet rundt hele året. Når vi samarbejder med ODIN, kan vi tydeligt mærke, hvor vigtigt det er for dem at levere et ordentligt produkt. De tager ansvar og bruger tid på at sætte sig ind i tingene, og det betyder, at vi altid får en løsning, der bare virker,” siger Kurt F. Madsen.

Den simple og robuste løsning på CP Kelcos problemer med plasttrevler i produktioner blev at udskifte de knive, der skar PE-sækkene op. De traditionelle roterende knive blev erstattet af et stykke varmt stål. Stålet bliver opvarmet til 280 grader med en el-patron, så det kan åbne PE-sækkene ved at smelte en stribe i dem. Det varme stål forhindrer samtidig sækkene i at trevle, da det smelter trådene i sækkene sammen.

”Med den nye løsning opstår der ikke længere plasttrevler, der kan forstyrre produktionen og sætte sig fast i det biogasanlæg, der håndterer restproduktet fra vores pektinproduktion. Resultatet er, at vi dag har en mere almindelig vedligeholdelse, da vi ikke længere skal skifte rørværk og rense plastiktrevler fra tanke og pumper på ugentlig basis. Løsningen betyder derfor også en markant besparelse for vores vedligeholdelsesafdeling,” siger Kurt F. Madsen

I forlængelse af samarbejdet med CP Kelco i Danmark skal ODIN Engineerings løsning også installeres på CP Kelcos tyske fabrik i Grossenbrode.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik